19 Mayıs 2012, Cumartesi 13:48:38

Beklenen ithal ineklerimiz Konya'ya geldi



Beklenen ithal ineklerimiz Konya'ya geldi

Anadolu Birlik Holding tarafından Avustralya'dan ithal edilen bin 200 baş Angus cinsi büyükbaş hayvandan 136 tanesi TIR'lara Konya'ya getirildi.

Anadolu Birlik Holding tarafından Avustralya'dan ithal edilen bin 200 baş Angus cinsi büyükbaş hayvandan 136 tanesi TIR'lara Konya'ya getirildi. Avustralya'dan uçakla 19 saatlik bir yolculuğun ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen hayvanlar, burada TIR'lara bindirilerek yola çıkarıldı. 5 saatlik bir yolculuğun ardından Konya Şeker bünyesinde Çumra'ya bağlı Taşağıl köyünde kurulan Panagro A.Ş. Besi İşletmesi'ne getirilen hayvanlar, girişte Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından dualarla karşılandı. Forkliftlerle TIR'lardan indirilen hayvanlar, ahırlarına salındı. İlk etapta gelen 136baş Angus türü büyükbaş hayvanın hepsinin gebe olduğu ve damızlık olarak kullanılacağı bildirildi.Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, et fiyatlarındaki ve ithalattaki sıkıntıları herkesin gördüğünü ve yaşadığını belirterek, "Bu sorunun aşılması için vitrinde düzeltme yapmak yerine üretime ağırlık verilmelidir. Bu sorunun çözüm kaynağı üretimdir. Bugün genç nüfusumuz tüketmek istediği eti tüketemediği için bu sorunlar yaşanıyor. Konya Şeker bu bağlamda et verimliliği ve çeşitliliği bakımından önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Bu projeyi 1 yıl önce gündeme taşıdık ve bu 1yıllık süreç sonunda bu hayvanları ülkemize kazandırabildik. Bundan sonraki adımda ise devasa bir et ve süt entegre tesisini hayata geçirecek ve ülkemizi et verimliliği ve kalitesi bakımından önemli bir yere taşıyacağız" dedi. HAYVANLARIN ET VERİMLİLİĞİ ÇOK YÜKSEK İthal edilen Angus türü hayvanların et verimliliği oranı bakımından dünyadaki en yüksek orana sahip hayvanlar olduğunu dile getiren Başkan Recep Konuk, "Normal bir hayvanda et verimliliği yüzde 40-50 civarında olurken bu hayvanlarda yüzde 70 oranına kadar çıkabiliyor. Bu hayvanların bir diğer özelliği de et çeşitliliği bakımında bizdeki hayvanlardan 4-5 kat daha fazla et çeşitliliğine sahipler. Bütün dünyada et lezzeti bakımından tanınan bu türün lokantaları bile bulunuyor. Bugün burada gıda olarak geriadım atılamayacak en önemli besin aralığı olan ette deneyim sahibi olmak için 1 milyon metrekare alan ve 5 yıl içinde 50 bin baş hayvana ulaşarak Türkiye'yi bu konuda ileri taşımayı amaçlıyoruz. Bu tesislerimizin bir diğer özelliği ise buradaki hayvanlar sadece kurumumuza ait değil bu çevrede yaşayan insanlarımızın da katılımıyla oluşturacağımız bir konseptte yetiştirilecek" şeklinde konuştu.


10 Haziran 2010, Perşembe 17:33:12
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim