22 Mayıs 2012, Salı 00:24:20

PATRON HAVASINDA OLURSAN BAŞARIYI BULAMAZSIN



PATRON HAVASINDA OLURSAN BAŞARIYI BULAMAZSIN

Konya Ticaret Odası (KTO) Genç Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen Girişimcilik Paneli'ne konuşmacı olarak katılan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, girişimcilik hakkında bilgi verdi.

KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Ali Sabancı'nın yanı sıra TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile sanayici ve iş adamları katıldı. Panelin oturum başkanlığını yürüten Ali Sabancı, şirketlerin başarılı olabilmesi için patronun çalışanına kendisini şirket sahibi gibi hissettirmesinin önemine değindi.

Mal sahibinin kendisini çalışanından yukarı görmemesi gerektiğini dile getiren Ali Sabancı, "Ben, bu prensibimi kendi kurduğum Pegasus'ta denedim ve başarılı oldum. Bizim şirkette kar payı vardır. Şirketi kurduğumda şirketin kar payının yüzde 10'unu çalışanlara verme gibi bir düşünce ortaya attım ve bunu uygulamaya koydum. Ama bu sistem şirket zarar etti mi o zararı çalışandan alma şeklinde değil. Sadece kardan pay alma şeklinde. Bu sayede şirket çalışanları şirketi kendi şirketleri gibi görüyor ve daha gayretli çalışıyor. Geçen yıl her dört Pegasus çalışanından üçüne kar payı verdik. Bu rakam yaklaşık 4 milyon Euro civarında bir paraydı. Bence her iş adamı bu sistemi uygulamalı" dedi.

irketi kurduklarında karşılarında 79 yıllık bir kurum olduğunu ve daha önemlisi insanların aklındaki uçak kavramı olduğunu ifade eden Ali Sabancı, "Türk filmlerinde zengin fakire hep 'Sen hayatında hiç uçağa bindin mi' diye sorar. Yani uçağa binmek bir zenginlik göstergesiydi. Ki o yıllarda hakikaten bilet fiyatları uçuk rakamlardı. Biz ucuza da uçulabileceğine inandık ve bunu başardığımıza inanıyorum. Tabii bunu yaparken bazı lükslerden kısmak zorunda kaldık.

Ama ucuz uçabilmenin de bir bedeli olacak. Geçen yıl Pegasus olarak 72 saatlik yaptığımız bir incelemede 1.3 saatte bir uçağımızın dolduğunu gördük ve yüzde 40 oranında bir büyüme ivmesi yakaladık. Bunda yaptığımız kampanyaların da payı var. Geçen yıl tam 112 değişik kampanya yaptık" şeklinde konuştu.


18 Haziran 2010, Cuma 10:34:13
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim