23 Mayıs 2012, Çarşamba 04:59:01

ADAM, TABELA ÜNİVERSİTESİ OLMAYACAĞIZ



ADAM, TABELA ÜNİVERSİTESİ OLMAYACAĞIZ

Konya’da kurulan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bahattin Adam, sitemize yaptığı özel açıklamada, tabela üniversitesi olmayacaklarını, öğrenciyi usta çırak ilişkisi çerçevesinde yetiştirip, onlara problem çözme ve bilgiye ulaşma sanatlarının ne olduğunu öğreteceklerini söyledi.

AVANTAJLIYIZ

Prof. Dr. Adam yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Bilindiği üzere Dünya, dolayısıyla da Türkiye değişip gelişmektedir. O yüzden Türkiye’nin değişen ve gelişen bir eğitim sistemine ihtiyacı vardır. Vakıf Üniversiteleri de bu değişime bir alternatiftir ve bunu kabul etmek gerekir. Bu arada Vakıf üniversitelerinin YÖK mevzuatından dolayı belli bir standartla kuruluyor olması da sevindiricidir”

Tabela Üniversitesi olmayacaklarının altını çizen Bahattin Adam şöyle devam etti, “Artık bu işler bir rektör ve tabeladan oluşan üniversiteler para etmiyor. Altyapı standardı, fiziki mekanlar, teknik imkanlar, iyi bir eğitim kadrosu olmadan üniversite açılmıyor. İşte bizde bu standartla işe başlıyoruz. Bizim böyle bir avantajımız var. Ayrıca dinamik yapıya sahibiz”

KADRO KURARKEN SEÇİCİ OLUYORUZ

Seçici olduklarının belirten Adam, “Kadromuzu kurarken, kafamıza göre davranmıyoruz. Mesela bölümlerimize işini iyi yapan eğitmenler bulamazsak o bölümü açmıyoruz. Aradığımız kriterlere uyan hocalar için seçici olmak zorundayız. Bölüm açıp hoca aramıyoruz. Hoca bulup bölüm açacağız. Öncelikle kaliteli eğitmen arıyoruz. Vakıf üniversitesi anlayışının getirdiği dinamizmle, usta çırak ilişkisi içerisinde bir eğitim şekli planladık” diye konuştu.

TECRÜBELİ NESİL YETİŞTİRİECEĞİZ

Hocaların öğrencilerden kopuk, öğrencinin de hocadan, sanayiden ya da pratikten kopuk bir şekildeki eğitiminin önüne geçeceklerini kaydeden Prof. Dr. Bahattin Adam, “Çok mühendis, öğretmen yetişiyor ülke de, fakat pratik anlamda bir tecrübe maalesef yok. Sadece teorikte kalmış, gerçek hayatta bu birikimi kullanamayan, bilgiye ulaşmasını bilmeyen, bir problem olduğunda bunu çözemeyen tecrübesiz bir nesil yetişiyor. Ben, vakıf üniversitelerinin bu konuda bir çare olacağını düşünüyorum. Aldığımız personelin büyük bir kısmı yurtdışında eğitim almış, bir kısmı da devlet üniversitelerinden gelmiştir. hocalarımız hem ticari hayatta, hem de pratikte tecrübelidirler. Biz başta uluslararası tecrübeyi okulumuza aktaracağız. Sonra da mevcut hocalarımız bu bölgenin sanayisinden ticaretine problem olacak projeleri araştıracaklar ve çözümüne gidecekler”

BİZDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİ BOMBOŞ OLMAYACAK

Adam şöyle devam etti, “Yapılan araştırmalar raflarda kalmayacak. Üniversite ve sanayi işbirliği içerisinde, çeşitli stajlarla öğrencileri geliştirip tecrübe kazanmaları sağlanacak. Dolayısıyla da bu işyerlerinde iş bulmalarına imkan doğacaktır. Şu andaki vakıf ünitelerine bakılırsa çok ümitliyiz. Çünkü hangi kritere göre bir sıralama yaparsanız yapın, ilk 10 üniversiteden sekizi vakıf üniversitesidir ve bu işin öncülüğünü yapmaktadırlar. Bizde inşallah Konya’da böyle bir anlayışla eğitim vereceğiz. Verdiğimiz eğitim teorikte kalmayacak, pratikte de yarayıcı bilgilerle öğrencilerimizi donatacağız. Öğrenci bizden mezun olduğunda bomboş olmayacak. Temel bilgileri vereceğiz, tecrübe kazandıracağız ve onu bir problem çıktığında ne yapacağının bilincinde olarak mezun edeceğiz. Elbette 35 yıllık bir öğretmenin tecrübesini ona aktaramayız. Fakat başta ona problem çözme sanatını, bilgiye ulaşma sanatlarını öğretip tecrübe kazandıracağız. Böylelikle mezun ettiğimizde başarılı olacaktır”


26 Temmuz 2010, Pazartesi 19:02:28
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim