ASKER DEVİR TESLİM TÖRENİNDE BAYILDI..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı devir teslim töreninde Erdal Ceylanoğlu görevi Koşaner'den teslim aldı.
Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Org.Işık Koşaner, 'tek tip askerlik' istedi. ''Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda yapılması, eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre yararlanılması önem arz etmekte' dedi. 22:49 | 26 Ağustos 2010 Yüksek Askeri Şura'da Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinde yapılan değişikliğin ardından ilk basına açık devir teslim töreni Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda gerçekleştirildi.
Törende konuşan Orgeneral Işık Koşaner, PKK ile mücadelenin ancak silahla gerçekleştirilebileceğini söyledi. Kara Kuvvetleri Karargahı'nda gerçekleştirilen tören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tören kıtasını selamlamasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Orgeneral Işık Koşaner, 3 yıl önce başlatılan ve komando tugaylarının profesyonel hale getirilmesini öngören projenin tamamlandığını belirtti.
Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığı kuruluşunda bulunan beş komando tugayının, operasyonlarda görev alan komando kol unsurlarının tamamının uzman erbaşlardan oluşacak şekilde yapılandırıldığını belirten Orgeneral Koşaner, bu tugayların karargah, lojistik ve idari unsurlarında yine erbaş ve erlerin de görev yapmaya devam edeceklerini söyledi.
DEVİR TESLİM TÖRENİNDE BİR ASKER BAYILDI TÜRKİYE-IRAK SINIR GÜVENLİĞİ TÜMÜYLE KARA KUVVETLERİNE DEVREDİLECEK
Kara sınırlarının korunmasının, mevcut yasalara göre Kuru Kuvvetleri'nin sorumluluğuna verilmiş bir görev olduğunu belirten Orgeneral Koşaner, halihazırda, Türkiye-Irak sınırının bir bölümü hariç tüm kara sınırlarının Kara Kuvvetleri tarafından korunduğunu söyledi. Orgeneral Koşaner, "Türkiye-Irak sınırının hariç olan bu bölümü ise halen Jandarma Genel Komutanlığı tarafından korunmakta olup bir plan dahilinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilecektir.
"SİLAHLI GÜÇ KULLANMADAN BAŞARI OLMAZ"
Terör konusuna da değinen Orgeneral Koşaner, şunları kaydetti: "Birlik ve beraberliğimizi tehdit eden, insanlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan ve zulmeden, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasını engelleyen, sayısız cinayetler işleyen, yasaları hiçe sayarak devletin meşru güvenlik güçlerini hedef alan eli silahlı insanlar ülkemizin dağlarında bulunduğu sürece bu mücadele devam edecektir. Bunu bir başka alternatifi de söz konusu değildir.
Mücadelenin sadece silahlı güçle yapılmasının yeterli olmayacağı, başka alanlarda da tedbirler alınmasının gerektiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ancak mücadelenin silahlı güç kullanmadan başarıya ulaşması da mümkün değildir. Teröre karşı yürütülen mücadele güvenlik kuvvetlerine düşen görevin teröristleri arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek olduğu birçok defalar ifade edilmiştir. Esasen teröre karşı yürütülen mücadelede görev ve sorumluluk, yasalarımıza göre kolluk kuvvetlerinindir.
Dolayısıyla İçişleri Bakanlığınındır. Kara Kuvvetleri Komutanlığının yasal olarak doğrudan hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bununla beraber yine yasalarımızda öngörülen şartlarda Kara Kuvvetleri birliklerine, kolluk kuvvetlerini desteklemek amacıyla görev verilmektedir. Kara Kuvvetleri birlikleri bugüne kadar aldıklarbdlandırıldığını her görevi canları ve kanları pahasına yerine getirmiş, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla getirmeye devam edecektir.
Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." Orgeneral Koşaner, Kara Kuvvetlerinin yasaların dışına çıkmamaya azami dikkat gösterdiğini belirterek, hatalı davranan personel hakkında ise gerekli yasal işlemlerin süratle yapıldığını söyledi. Orgeneral Koşaner, "Bunlara rağmen bazı medya organlarının her olayda, sadece duyumlara dayanarak ve Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alarak yaptığı mesnetsiz suçlamalar ve iftiralar esefle ve üzüntüyle izlenmektedir. Ne yapılırsa yapılsın bu medya organlarının, kendilerine verilen görevin gereği, suçlama ve iftiralarından vazgeçmeyeceklerini de biliyoruz. Yüce ulusumuzun olayları dikkatle takip ederek mutlaka doğru kanaate varacağına gönülden inanıyoruz" dedi.
ORGENERAL BAŞBUĞ'DAN DETAYLI ADRES TEPKİSİ
Devir-teslim töreninin ardından bir kokteyl verildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün katılmadığı kokteylde Orgeneral Başbuğ, basının ilgi odağı oldu. 'Konuşmayacağını' belirten Orgeneral Başbuğ, emekliliğini geçireceği Bodrum'daki evine ilişkin bir basın kuruluşunda yer alan detaylı habere, güvenliği gerekçe göstererek, "Bu doğru mu?" diyerek tepki gösterdi.
26 Ağustos 2010, Perşembe 16:02:19
- » Sahte savcı konyalı başkanı fena dolandırdı
- » ALİ SELVİ, İSTEKLERİ SİGARA PAKETİNİN ÜZERİNE YAZMIYORUZ
- » Konya Büyükşehir Belediyesi Komek Meslek Edindirme Kursları bugün başladı
- » Konya'da ilginç tepki. Polis aracına kafa attı
- » 90 kilo patlayıcı son anda ele geçirildi
- » Türkiye'den Obama'ya tepki !
- » Okulda dehşet
- » 2 cinayet zanlısı Konya'da tutuklandı
- » Türk okçuları Konya'da buluştu
- » BAŞBAKAN SİVAS'TA KONUŞTU, MUHSİN KARDEŞİM OLSAYDI ?
- » Sitemiz Türkiye'de bir ilki yaptı
- » Bisikletiyle giderken kalp krizinden öldü
- » Sultan Kösen'in boyu 2 metre 51 cm'ye ulaştı
- » Valiyle görüştürülmeyince çırılçıklak soyundu
- » İşte Özel Anıt Hastanesi'nde gerçekleşen üzücü olayın detayları
- » Kapıları kapatıp komutanları tutukladılar
- » YÖK kaldırılıyor mu ?
- » Karısını sokak ortasında pompalıyla vurdu
- » MAR FİLMİ KONYA'DA ÇEKİLECEK
- » HOLLANDA'DAN EROİN GETİREN GURBETÇİ YAKALANDI
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL
- gunes kılıç
o adam hakedıyor oh olmuş yazık kadına
- harun özkan
kaza anı aracın tam arkasındaydım çok sevdiğimiz bi abimizdi çok üzüldüm allah tahsiratını affetsin.
- ismail çağrı göç
kardeşim mekanın cennet olsun. ;(
- serdar
acaba kendileride yaptıklarını yiyolarmı insanlık dışı kişiler
- musa
yumurta iyice pişirilmeden yenirse salmonella hastalığı yapabilir.bu önceden bilinen bir bulgu.
- mehmet yiler
allah yar ve yardımcınız olsun başarılar dilerim
- yasemin
mrba ben yasemin yenice toki deki evler satışa sunulcakmı sunulcaksada şartları nelerdir teşekkürler
- fadime
ben kaza yerinden geçtim ve çok üzüldüm
- Ayşe Yıldırım Akkaya
Canım abimmm mekanın cennet,ruhun şad olsun...












