24 Mayıs 2012, Perşembe 02:03:37

İŞTE YENİ EĞİTİM YILININ SIKINTILARI



İŞTE YENİ EĞİTİM YILININ SIKINTILARI

ATA” Yine bir eğitim yılı sıkıntılarla başlamıştır”

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata “ 2010- 2011 Eğitim-Öğretim Yılı bugün itibariyle başlamıştır. Yine, altından kalkılamayan ve sürekli ötelenen problemlerle baş başa bir Eğitim-Öğretim dönemine daha başlıyoruz” dedi Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, dün sendika binasında yaptığı basın toplantısında, 2010- 2011 eğitim-öğretim yılında karşılaşılacak olan sıkıntıları dile getirdi.

Başkan Ata, yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Türkiye’de atanmayı bekleyen 370 bin öğretmen adayı vardır. Yıllar geçtikçe atanmayı bekleyenlerin sayısı giderek artmaktadır. Atanmayı bekleyen öğretmen sayısı ile atanan öğretmen sayısı arasındaki büyük uçurum nedeniyle öğretmen adayları büyük mağduriyet yaşamaktadır. Eğitim fakültelerinden mezun olmasına rağmen, yıllarca atanmayı bekleyen öğretmen adayları psikolojik olarak çökmüş durumdadır. Türkiye’de öğretmen atamaları belli bir plan dâhilinde, ihtiyaçlara ve beklentilere uygun şekilde yapılmalıdır. Eğitim fakülteleri de ihtiyaca göre öğrenci almalıdır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ARTIK BAKANLIKTAN UMUDUNU KESMİŞTİR

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun sözleşmeli öğretmenlere verdiği sözün üzerinden tam 453 gün geçti. Bu süreçte sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmadığı gibi, sözleşmeli öğretmen alımına da devam edildi. Sözleşmeli öğretmenler artık Bakanlıktan umudunu kesmiştir. Sözleşmeli öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Bakan Çubukçu’ya güveni kalmamıştır. Bakan Çubukçu da, verdiği sözün altında ezilmiştir.

TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLMELİDİR.

Her eğitim-öğretim yılı başında verilen Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin ayırım yapılmadan tüm eğitim çalışanlarına verilmesini bekliyoruz

HİÇ KİMSE ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKINI ENGELLEYEMEZ

Diğer yandan BDP, ana dilde eğitim için bölgede okulların bir hafta boykot edileceğini öne sürdü. Velilerin çocuklarını 20-25 Eylül tarihlerinde okula göndermeyeceklerini söyleyen zihniyet, çocukların eğitim hakkını engellemeye çalışmaktadır. Çocukların eğitim hakkının engellenmesi anayasal bir suçtur. Bu zihniyet öteden beri çocuklar üzerinden siyaset yapmaktadır.

Çocukları kullanan, onları kirli emellerine alet edenler, bu kez başarılı olamayacaklardır. Biz ailelerin böyle bir komplo içinde yer almayacağına inanıyoruz. Ana dilde eğitim isteyenler, iki dilli bir devlet yaratmanın, ülkeyi bölmenin peşindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu oyuna gelmeyecektir. Hükümet bu konuda BDP’ye pirim vermemeli, savcılar bu kararı alanlara Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu en sert şekilde hatırlatmalıdır.

TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılının, başta saygıdeğer öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olması temennisiyle, başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur


21 Eylül 2010, Salı 08:46:31
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim