24 Mayıs 2012, Perşembe 22:36:40

Evli sevgilisini öldürüp 25 yıl ceza alan kadın, hakime, ben ne yaptım ki, dedi



Evli sevgilisini öldürüp 25 yıl ceza alan kadın, hakime, ben ne yaptım ki, dedi

BEN NE YAPTIM Kİ CEZA VERİYORSUNUZ?

Evli sevgilisini öldüren kadın, 25 yıl hapis cezası verilince şaşırdı: KONYA’da birlikte intihar etmek için önce evli sevgilisini av tüfeğiyle kalbinden vurarak öldüren, anca sevgilisini kanlar içerisinde görünce şok geçirip, 6’ncı katın balkonundan atlamak istediği sırada arkadaşı tarafından kurtarılan 34 yaşındaki Reyhan Ateş’e, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 25 yıl hapis cezası verildi.

Kararın açıklamasının ardından Ateş, mahkeme heyetine, “Ben ne yaptım ki, bana bu kadar ceza veriyorsunuz” diye sordu. Olay 6 Temmuz 2010 günü, Reyhan Ateş’in kadın arkadaşı A.T.'ye ait Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki evde meydana geldi. Konya Adliyesi’nde mübaşir olarak çalışan evli ve 4 çocuk babası Ziya Hopa, eşinden ayrı yaşayan sevgilisi 3 çocuk annesi Reyhan Ateş ile A.T’nin evinde buluştu. İddiaya göre, 1 yıldır gizli aşk yaşayan Reyhan Ateş ve Ziya Hopa, “Biz bu dünyada birleşemedik ve mutlu olamadık, öbür dünyada mutlu olmak istiyoruz” deyip av tüfeği ile intihara kalkıştı.

Ziya Hopa, sevgilisine, “Sen zayıfsın, sana kıyamam. Önce sen beni vur. Ben de, yaralı haldeyken seni vururum” dedi. Bunun üzerine Reyhan Ateş, av tüfeğini sevgilisinin kalbine dayayıp ateş etti. Sevgilisinin kanlar içinde yere yığılması üzerine şok geçiren Reyhan Ateş, 6’ncı katın balkonundan atlamak istediği sırada ev sahibi arkadaşı tarafından kurtarıldı. Ziya Hopa olay yerinde hayatını kaybederken, polis tarafından gözaltına alınan Reyhan Ateş, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

‘BİRLİKTE İNTİHARA KARAR VERDİK’

Reyhan Ateş, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan yargılandığı Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı. Reyhan Ateş savunmasında, “Biz Ziya ile planladığımız birlikteliğe, ailelerimizin razı olmayacağını anladık ve bu şekilde hayat süremeyeceğimiz için intihar etmeye karar verdik. Ancak benim intiharım gerçekleşmedi. Ben kimseyi öldürmek kastıyla hareket etmedim.

Etrafımızdaki insanlar bize hayat hakkı tanımadı. Bu nedenle de böyle bir sonuç meydana geldi” dedi. Olayda araştırılacak başka bir konunun kalmadığına karar veren mahkeme heyeti, Reyhan Ateş’e önce “kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ateş’in mahkemedeki iyi halini göz önüne alan heyet, bu cezayı 25 yıla indirdi. Bu cezanın fazla olduğunu düşenen Reyhan Ateş, şaşkınlıkla mahkeme başkanına, “Ben ne yaptım ki, bana bu kadar ceza veriyorsunuz?” diye sordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ''şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde arama yapıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde dün arama yapıldı. Aramada, döşemenin altında 8 çuval belge bulunduğu öğrenildi


08 Aralık 2010, Çarşamba 23:50:25

jhjuyre

allahtan korkmayan kuldan utanmaz

13 Nisan 2011, Çarşamba 1


Toplam 1 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim