Şener, daha 8 bin belge var, birileri korksun
TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye ile ilgili açıklanan Wikileaks belgesi sayısının sadece 30 olduğunu belirterek, “Bu belgeler daha işin başlangıcıdır.
Belgelerin gerisi gelmesin diye İsrail ve Brüksel ile yoğun diplomatik temaslar var” dedi. Şener ayrıca, üniversite öğrencilerine uygulanan polis şiddetini de eleştirerek, kendisinin de Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto edildiğini hatırlattı ve “Yumurta attılar. Ne olmuş atarlarsa? Bir yumurta atmanın ne anlama geldiğini düşünmek, ‘Şu yumurta atanı tutup haşlayın, coplayın’ demekten daha iyidir” dedi.
‘Wikileaks belgelerinde yolsuzluklara dayanamayıp istifa eden Bakan’ın kendisi olduğu açıklamalarıyla gündeme gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partinin İzmir il ve ilçe örgütleriyle Balçova Termal Otel'de biraraya geldiği Danışma Toplantısı'nda Hükümeti eleştirdi. Türkiye'nin Türkiye'den yönetilmesi gerektiğini ancak mevcut iktidarın Türkiye'yi yabancı ülkelerin çıkarları doğrultusunda yönettiğini vurgulayan Şener, toplumu ayrıştıran yanlış bir siyasi üslup olduğunu kaydetti.
Türkiye'de kurumlar arası bir güvensizliğin olduğunu söyleyen Şener, “Halktan rey alıp iş başına gelip uluslar arası sermayenin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre çalışan bir siyasi iktidarın varlığı bu ülkenin geleceği açısından da zararlı ve tehlikelidir” dedi.
BU BELGELER DAHA İŞİN BAŞLANGICIDIR
Bu dönemi sona erdirmek için siyaseti yenileme kararlılığı içinde olduklarını ve bunun için de en fazla potansiyele sahip parti olduklarını vurgulayan Şener, tartışılan Wikileaks belgelerinden sadece 30 tanesinin kamuoyunun bilgisine sunulduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Vaktiyle Hükümette bulunan iktidar milletvekilleriyle kulislerde sürekli oturup kalkan biri olarak açıklıkla söyleyebilirim ki; bu belgelerle ilgili olarak ne kabinedeki tek bakan, ne iktidar milletvekillerinden biri ‘Aa ben bunu hiç duymamıştım, yeni duydum’ diyemez.
Yıllardır fısıltı yoluyla konuşulan, tartışılan yaygınlaşan sözler, cümleler ve olaylar bu belgelerin içine girmiştir. Fısıltılar ve söylemler ne kadar derin sayılabilir. Bunların her birini ayrıca incelemek lazım. Ama şunu söyleyeyim ki bu belgeler işin başlangıcıdır. Daha geride Türkiye'yi ilgilendiren 8 bin civarı belge var.”
YOĞUN DİPLOMASİ BAŞLATILDI
Yabancı merkezlerin iktidara “Bu belgelerin arkasından gelecekler var, ayağınızı denk alın adımınızı ona göre atın” dediğini savunan Şener, şöyle devam etti: “Başbakan ne yapıyor? Önce sessiz kalmayı tercih ettiler, arkasından İsviçre'deki 8 hesaptan bahseden belgelere atıfta bulunmak suretiyle Başbakan bağırdı, çağırdı, ‘yok öyle bir şey' dedi. Diğer taraftan anlıyoruz ki içini de bir korku sarmış vaziyette, ilk fırsatta İsrail'le ilişkisini düzeltme çabasına girdi.
Haydarpaşa Garı cayır cayır yanarken hiçbir önlem almayan Başbakan, hiç talep edilmediği halde yangın uçaklarını İsrail'e gönderdi. İsrail'le telefon diplomasisi başladı. Brüksel'de karşılıklı görüşmeler gerçekleşti ve süratle bu belgelerin gerisi gelmesin kaygısı endişesi içinde yoğun bir diplomasi teması başladı. Bu ülke iki belge havada uçuşuyor diye iktidarıyla teslim olabilecek bir ülke olmamalıdır. Şimdiden iki belgeyle birlikte ayak sesleri duyulan, görülen ve hissedilen bu tablo ülkenin hangi noktaya geldiğini açıkça göstermektedir.”
KENDİ İNSANINI SEVMİYOR
Abdüllatif Şener, üniversite öğrencilerine uygulanan şiddete de değinerek, “Siyasi liderlerin kendi insanını sevip sevmediği çok açık. Hoşuna gitmeyen bir söz söylüyor diye kendi insanını baskı altında tutan bir siyasi liderlik kendi insanını sevmiyor demektir. İşte üniversite öğrencilerinin durumunu görüyorsunuz. Başbakan rektörlerle biraraya geliyor öğrenciler protesto ediyorlar. Yıllardır ‘YÖK'ü kaldıracağız’ diyen Başbakan YÖK'ü ele geçirince, YÖK'çüleşince bunu tespit eden üniversite öğrencileri ‘Ne zaman YÖK'çü oldun, seni protesto ediyoruz' dediği zaman şiddete, coplara, biber gazına, tazyikli sulara maruz kalıyor. Başbakan da sürekli öğrencileri eleştiriyor” dedi.
NE OLMUŞ YUMURTA ATARLARSA?
Bakanlık döneminde TÜSİAD'ın çağrılısı olarak gittiği Boğaziçi Üniversitesi'nde kendisinin de “Sermaye defol üniversiteler bizimdir” sloganlarıyla protesto edildiğini hatırlatan Şener, “Toplantının başından sonuna kadar tepkilerini dinledik. O protestoyu yapan gençler bizim çocuklarımızdır. Onların kendilerini ifade etmelerinden ben mutlu oldum. Elbette inançlarını haykıracaklar. Ben de ‘Bu toprakların geleceği ne istiyor’ diye onu düşünmeliyim. Hoşuma gitmeyen şeyi söylediler veya yumurta attılar. Ne olmuş atarlarsa? Bir yumurta atmanın ne anlama geldiğini düşünmek, ‘Şu yumurta atanı tutup haşlayın, coplayın’ demekten daha iyidir. Daha büyük erdemdir. Demokrasi de budur zaten” dedi.
YAKASINI YABANCILARA KAPTIRAN KOLTUĞU BIRAKMALI
Şener ayrıca, Türkiye'de en çok parayı yandaşlar ve onların işbirliği yaptığı yabancıların kazandığına ve özelleştirmelerle en çok kar edilen kurumların satıldığına işaret ederek “Kim ki siyaset yaptığı halde eksiklikleri nedeniyle yakasını yabancı merkezlere kaptırmış, onların yönlendirmesiyle iş yapmak zorunda bırakılmışsa ilk yapacağı iş iktidar koltuğunu bırakmak olmalıdır” dedi.
08 Aralık 2010, Çarşamba 23:53:44
- » PKK İTİRAFÇISINDAN ŞOK İTİRAFLAR
- » 18 yaşında öldü, cenazesine kimse katılmadı !
- » Çeyrek altının fiyatı
- » Özürlüye iş müjdesi
- » Konya'daki icra operasyonunda 31 tutuklama
- » Türk jetleri Irak sınırını bombalıyor
- » Akşehir'de ipek halı kursiyerleri sertifikalarını aldılar
- » ÖSYM başvurusu bugün sona eriyor
- » İstanbul'da patlama, 2 ölü, 1 yaralı
- » Yargıtay'dan trafik mağdurlarına müjde
- » PKK Tunceli-Erzincan yolunu kapattı
- » Genelkurmay 4 ilde 15 bölgeyi yasakladı
- » Kamuya 18 bin memur alınacak
- » Konya Numune Hastanesi Acil Servisi yeni yerine taşındı
- » Türk Ordusunda Yunan Askeri
- » Dikkat ! Vajinismus büyük tehlike..
- » Yılbaşı geldi kırmızı don satışında patlama oldu
- » Öğretmenin staj yapan öğrencilere, cıvıl cıvılsın çıkalım mı diye mesaj attı iddiası
- » Başı kesik ceset Hatice ninmiş
- » Konyaspor'da 3 puan hesapları
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL
- gunes kılıç
o adam hakedıyor oh olmuş yazık kadına
- harun özkan
kaza anı aracın tam arkasındaydım çok sevdiğimiz bi abimizdi çok üzüldüm allah tahsiratını affetsin.












