Cinsel tacizcilere 7 yıla kadar hapis istemi
Eskiden tacizciler TCK 105’le yargılanır, komik para cezasıyla salınırdı. İlk kez bir hakim çıktı, 13 yılbaşı tacizcisi için TCK 102’yi işletti. Şimdi hepsi ‘vücut dokunulmazlığını ihlal’den 7 yıla kadar hapisle yargılanacak.
Yılbaşında Taksim’de eğlenen kadınları taciz edenlere 7 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Geçtiğimiz yıllarda TCK 105’inci maddeye göre küçük cezalarla kurtulan tacizcilere, bu yıl 102’inci maddeden işlem yapıldı. TCK 102’de “vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” deniliyor.Yani kadınlara dokunan yandı.
Her yıl Taksim’deki yılbaşı kutlamalarını kabusa çeviren tacizcilere bu kez cezaevi yolu göründü. Geçtiğimiz yıllardaki uygulamada tacize uğrayan kadınlar karakola giderek şikayetçi olmayınca, tacizciler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Cinsel Taciz” başlıklı 105’inci maddesi uyarınca “sözlü taciz” kapsamında işlem yapılıyor, ya da “Kabahatler Kanuna” göre ufak bir para cezasına çarptırılıp serbest bırakılıyordu. Daha ağır ceza öngören “Cinsel Saldırı” başlıklı 102’inci madde ise şikayetçi olmadığı için uygulanamıyordu.
Geçtiğimiz yıllardaki uygulamalardan ders çıkaran polis, bu defa hazırlıklıydı. Polis, bu defa tacize uğrayan kadınları da ikna ederek şikayetçi olmaları için karakola götürdü. Taksim’in her metrekaresini parselleyen sivil ve resmi polisler yılbaşı gecesi tacizcilere göz açtırmadı. 16 tacizci ve vatandaşı rahatsız eden 45 kişi yakalanarak polis merkezine götürüldü.
BU DEFA KURTULAMADILAR
Yılbaşı gecesi Taksim’de yakalanan 16 tacizci Beyoğlu Adliyesi’nde savcı karşısına çıktı. Nöbetçi savcı tacizcileri TCK 105’inci değil TCK 102’inci maddeye göre “Vücut dokunulmazlığı ihlali” suçlamasıyla mahkemeye sevk etti. Beyoğlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Celal Koç, 16 sanıktan 13’ünü tutuklayarak cezaevine gönderdi. Metris Cezaevine gönderilen 13 tacizci, 2-7 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak.
En küçüğü 19 en büyüğü 43 yaşında olan ve aralarında iki üniversite öğrencisi de bulunan sanıklar, 2-7 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak. Polisin bu uygulamasıyla elle tacizde bulunan tacizciler cezaevine gitmekten kurtulamayacak. 2’si Üniversiteli 3’ü Evli 1’i Kasap 1’i Kuyumcu Taksim’de taciz suçlamasıyla tutuklananan 13 sanık arasında 2 üniversite öğrencisinin bulunması dikkat çekti.
Tacizciler arasında 8’i ilköğretim, 1’i lise mezununun yanı sıra 2 sanığın da liseden terk oludğu belirlendi. Sanıkların 3’nün evli 10 sanığın ise bekar oludğu ortaya çıktı. Kuyumcu, kasap, aşçı, ayakkabıcı, kuaför gibi farklı mesleklerden olan sanıkların en küçüğü 19, en büyüğü 43 yaşında. Ayrıca yılbaşı gecesi taksimde huzuru kaçıran 45 kişi hakkında da kabahatler kanuna göre işlem yapıldığı öğrenildi.
İŞTE TACİZCİLER
Mehmet Yıldız 1992 bekar aşçı
Özkan Çakırca 1977 evli kasap
İlham Ağma 1992 bekar kuaför
Çoşkun Eminoğlu 1984 bekar kuyumcu
Vakkas Kısacık 1967 evli mermerci
Mustafa Bozacı 1990 bekar öğrenci
Rıdvan Çimen 1989 bekar öğrenci
Fazıl Alkın 1988 bekar inşaat
Fuat Karabıyık 1991 bekar kuaför
Soner Akbulut 1986 evli baharatçı
Mesut Tavlı 1991 bekar işsiz
Can Tekin Varol 1991 bekar öğrenci
Ali Tanrıseven 1991 Bekar ayakkabıcı
YILBAŞI TACİZCİLERİ 7 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK CİNSEL SALDIRI MADDE 102
(1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda, yedi yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bu fiilin eşe karşı işlenmesi hâlinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikâyetine bağlıdır.
CİNSEL TACİZ MADDE 105
(1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlÓ para cezasına hükmolunur. (2) Bu fiiller, hiyerarşi veya hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlendiği takdirde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur işi terk etmek mecburiyetinde kalmış ise, verilecek ceza bir yıldan az olamaz.
03 Ocak 2011, Pazartesi 09:39:30
- » YOLLARDA HIZ LİMİTİ NE OLACAK ?
- » Kılıçdaroğlu'na güven kalmadı
- » Ereğli cezaevinde intihar
- » Eğer cep faturanız çok geliyorsa !
- » Karatay ağaçlandırılıyor
- » Polis artık bu kelimeleri kullanamayacak
- » Dev Basketbol Organizasyonu Selçuklu Spor Salonunda
- » Özel oto takla attı, 1 ölü, 1 yaralı
- » Soğuk gidiyor sıcaklık 15 derece artacak
- » Konya'da Dünya Su Günü kutlandı
- » Hac kuraları belirlendi, tıkla öğren
- » Gürsel, AK Parti artık şeriat istemez
- » Tarım işçileri Konya'ya çadır kentler kuruyor
- » Önleminizi almadan yola çıkmayın
- » İşte Konya'nın ayıbı !
- » Konya'da üzerine koli düşen genç işçi öldü
- » Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili şok ifade !
- » Benzinde 4 kuruş indirim yapıldı
- » Hıza af yok. Gece de radar olacak
- » Bir günde olsa asker oldular
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL
- gunes kılıç
o adam hakedıyor oh olmuş yazık kadına
- harun özkan
kaza anı aracın tam arkasındaydım çok sevdiğimiz bi abimizdi çok üzüldüm allah tahsiratını affetsin.












