25 Mayıs 2012, Cuma 04:12:07

Trafik cezasına af müjdesi



Trafik cezasına af müjdesi

Tasarıyla son 5 ayda trafik cezası alıp ödemeyenlere de af geldi.

Gelirler Genel Müdürlüğü, müsteşarlık düzeyine çıkarılıp Gelir İdaresi Başkanlığı'na dönüştürülmesinden yıllar sonra teşkilatı da Ankara'ya bağlandı. Torba yasaya önergeyle eklenen yeni bir maddeyle, illerde faaliyet gösteren vergi daireleri disiplin yönünden kaymakam ve valiliklerden alınıp doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlandı.

Bu düzenlemeyle birlikte artık vali ve kaymakamlar vergi denetimlerini gerçekleştiren birimler dahil olmak üzere Gelir İdaresi'nin hiçbir personeline yöneticilik yapamayacak, sicil notu veremeyecek. Vergi daireleri görev ve sorumluluk bakımından sadece Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı olarak çalışacak. Bu değişiklikle vergi dairelerinin daha özerk çalışma imkanına kavuşacağı belirtildi.

700 MİLYON SİLİNDİ

Kamu alacaklarına ödeme kolaylığı getiren torba tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki son gün görüşmelerinde kabul edilen önergelerle önemli değişiklikler yapıldı. Verilen bir önergeyle Spor-Toto teşkilatının Maliye'ye olan birikmiş vergi borçlarına da sünger çekildi. Buna göre, Spor Toto'nun, Maliye'ye olan 700 milyon TL tutarındaki Kurumlar Vergisi borcu silinecek. Buna karşılık Maliye ile bu kurum arasındaki davalar da sona erdirilecek.

ŞAHİTSİZ İMZA İMKANI

Gece kabul edilen başka bir önergeyle de görme özürlülerden resmi evraka imza atarken en az iki ayrı şahit getirme zorunluluğu da sone erdi. Mevcut yasalara göre görme özürlüler, akli dengesi bozuk vatandaşlar gibi, kıymetli evraklara şahit olmaksızın imza atamıyor. Bu değişiklikle görme özürlüler kendileri kabul ettikleri takdirde şahit olmadan da imza atıp menkul ya da gayrimenkul alım satımı yapabilecekler.

TRAFİK CEZALARININ MAKBUZLARINI YIRTIN

Tasarıda 120 lira ve altındaki idari para cezalarının silinmesini öngören tarihin 31 Temmuz 2010'dan 31 Aralık 2010'a alınması, geçtiğimiz ağustos ayından, yani affın gündeme geldiği günden yıl sonuna kadar geçen 5 aylık sürede işlenen trafik cezası suçlarının da silinmesini sağladı.

Buna göre yasak yere park ettiği, emniyet kemeri takmadığı, arabadan çöp attığı ya da seyir halindeyken cep telefonuyla konuştuğu için ceza yiyip de cezasını ödemeyenler bu cezalardan tamamen kurtuldu. 120 liranın üstündeki cezalar kapsam dışında kaldığı için aşırı hız ve kırmızı ışık ihlali yapanlar ise cezayı ödeyecek. Trafik dışında mahkemelerden gelen 120 TL'nin altındaki idari para cezaları da affa girdi.


17 Ocak 2011, Pazartesi 00:07:30
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim