25 Mayıs 2012, Cuma 05:54:34

Konya'da 5 bin bayana kemik ölçümü yapılacak



Konya'da 5 bin bayana kemik ölçümü yapılacak

Meram Belediyesi ve Özel Akademi Hastanesi işbirliğiyle organize edilen “Kemik Okulu Projesi”nin ilk eğitimi bugün gerçekleştirildi.

6 ay sürecek proje ile Konya’daki 5 bin kadına hem eğitilecek hem de ücretsiz kemik ölçümleri yapılacak. Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın başında bir konuşma yapan Meram Belediyesi Başkan Vekili Übeyit Aça, böylesine önemli bir organizasyonun içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu proje kapsamında, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada her 3 kadından birinin korkulu rüyası olan kemik erimesi hastalığı ile ilgili 5 bin kadınımız detaylı olarak bilgilendirilecek ve uzman doktorlar tarafından da kemik ölçümleri yapılacak.

Sessiz Hırsız olarak tanımlanan bu sinsi hastalıkla ilgili bilgilendirme ve kemik ölçüm programları 6 ay boyunca her Perşembe günü saat 14’de Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan hastanelerimizin yöneticilerine, doktorlarımıza ve sponsor firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. “Kemik Okulu Projesi’nin koordinatörü Uzm. Dr. Mehmet Portakal, bu projenin önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de böylesine geniş çaplı çalışmalar ne yazık ki çok az oluyor. Ülkemizde kemik sağlığı ile ilgili taramalar yapılıyor fakat sonuçları değerlendirilirken Avrupa ve Amerika toplumuna göre belirlenen kriterler esas alınıyor.

Türk insanının etnik yapısı ve beslenme alışkanlıkları batılı toplumlardan çok farklı olduğu için kemik sağlığı ile ilgili taramaları değerlendirirken kendi kriterlerimizi oluşturmalıyız. Bu nedenle böyle bir projeyi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

HAREKETSİZ YAŞAM KEMİK ERİMESİ RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Yaşam kalitesinin gün geçtikçe öneminin daha fazla arttığına işaret eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Mehmet Portakal, “Günlük hayatımızdaki küçük alışkanlıklar kemik sağlığımızı tehdit ediyor. Hareketsiz yaşam tarzı, katkı maddeli yiyeceklerin artması, kendimize yeterli vakit ayırıp egzersiz yapmamamız kemik erimesi riskini arttıran faktörlerdir. Amacımız korunulabilir ve önlenilebilir bir rahatsızlık olan kemik erimesini günlük hayatımızdan tamamen çıkarmaktır” dedi.

Özel Akademi Hastanesi Diyetisyeni Gonca Uzuner ise kemik erimesi ile beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi anlatarak özellikle süt ve süt ürünleri ile yeşil yapraklı sebzelerin yeterli bir seviyede tüketiminin önemine dikkat çekti. Eğitimden sonra katılımcıların ücretsiz olarak kemik ölçümleri yapıldı ve sertifika verildi. “5 Bin Kadına Kemik Okulu Projesi” 6 ay boyunca Perşembe günleri saat 14.00’da Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


27 Ocak 2011, Perşembe 21:04:51
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim