25 Mayıs 2012, Cuma 07:57:45

Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Dirkse, İttifak Holding gibi cesur olmak gerekir



Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Dirkse, İttifak Holding gibi cesur olmak gerekir

Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkileri geliştirmek adına Konya’ya resmi ziyaretler için gelen Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse, İttifak Holding Başkanı Seyit Mehmet Buğa’yı ziyaret etti.

Türkiye’nin İttifak Holding gibi cesur girişimciler sayesinde önemli ölçüde ekonomik değişim ve büyüme kaydettiğini belirten Büyükelçi Dirkse, “Hollanda Türkiye’nin arka bahçesi büyüklüğünde belki ama birikimini Türkiye ile paylaşmak istiyor” Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkileri geliştirmek adına çeşitli illere resmi ziyaretler yapan Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse ve heyeti, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’nin İttifak Holding gibi cesur girişimcilere sahip yöneticiler sayesinde ekonomik değişim ve büyüme kaydettiğini belirten Büyükelçi Dirkse, “Hollanda belki Türkiye’nin arka bahçesi büyüklüğünde ama birikimini Türkiye ile paylaşmak istiyor” dedi.

BUĞA “HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR”

Hollanda ile ticaret ilişkilerinin 1994-96 yılları arasında ithalatçı firma vasfıyla başlattıklarına dikkat çeken İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, özellikle hayvancılık alanında yapacakları yeni yatırımlar kapsamında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bir dosya sunmayı planladıklarını anlattı. Buğa, “Hayvancılıkta kalitenin en iyisini sunmak insanlığa önemli bir hizmettir. Hollanda da tarım ve hayvancılıkta ürettiği kaliteli katma değerden dolayı insanlığa büyük bir hizmet sunuyor. Ayrıca Hollanda, Türkiye’den nicelik olarak küçük olsa da insanlığın refahı için ürettiği katma değer oldukça kıymetlidir” dedi.

ÇOK ORTAKLI ANONİM ŞİRKET SİSTEMİ BÜYÜKELÇİ’Yİ ETKİLEDİ

Holdingin kuruluş hikayesinden etkilendiğini belirten Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Dirkse, gerçekleştirdiği ziyarette çok ortaklı yapı konusunda da İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa’dan bilgi aldı. Çok ortaklı anonim şirket sisteminin Türk kültürü ve toplumu için alışıldık bir yapı olmadığını ancak Avrupa’daki uzun soluklu örneklerinden etkilendiğini belirten Buğa, “Aynı başarıyı yakalamayı hedefleyerek sistemi doğduğu kaynaktan öğrenmek maksadıyla Avrupa’ya gittim. Sistemin avantajlarını, dezavantajlarını, zaaflarını ve güçlü yönlerini yerinde değerlendirme fırsatım oldu. İttifak Holding’in başarısında bu araştırmalarım sonucunda ulaştığım ve kendi kültürümüze adapte ettiğim değerlerin önemli bir rolü var” dedi.

BUĞA “DOĞRU İŞLER YAPMA KONUSUNDA ÇOK İYİYİZ VE İŞİ DOĞRU YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Almanya’ya gittiğinde 36 yaşında olduğunu dile getiren Buğa “Gezdiğimiz şirketlerden birinde 26-28 yaşındaki bir genç bana ‘Merhaba, ben bu şirketin Genel Müdürüyüm, şirketimiz 450 yıllık bir şirkettir’ dediğinde çok etkilendim. O zaman ben de asırlık bir şirket kurmayı hedefledim. Şu an için doğru işler yapma konusunda çok iyiyiz ve işi doğru yapmayı alışkanlık haline getirmek için gayret ediyoruz” dedi. Konya ile Hollanda arasında işbirliği fırsatlarını yerinde görmek amacıyla şehrin önemli girişimcilerini ziyaret ettiği belirtilen Büyükelçi Dirkse, Konya’yı çok beğendiğini ve buradan ayrılmak istemediğini söyledi.


10 Şubat 2011, Perşembe 14:29:24
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim