Seçim tarihi belli oldu
AK Partili Canik: Seçimin 12 Haziran'da yapılması için Meclis'e başvuracağız' dedi... AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bir gazetecinin seçim kararına ilişkin sorusunu yanıtlarken, "Seçim kararına ilişkin teklifi bugünlerde Meclis Başkanlığına sunabiliriz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi.
1 Martta Genel Kurulda görüşülmesini 2 Martta Resmi Gazete'de yayımlanmasını planlıyoruz. Seçim tarihini de 12 Haziran olarak öngörüyoruz" açıklamasında bulundu. Seçim kararını kanun teklifi olarak değil, Meclis kararı olarak getireceklerini bildiren Canikli, teklifin önce TBMM Anayasa Komisyonunda görüşüleceğini daha sonra Genel Kurulda ele alınacağını hatırlattı. Canikli, Meclis kararlarının Cumhurbaşkanlığına gönderilmediğini, doğrudan yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini sözlerine ekledi.
TBMM Genel Kurulunda geçen hafta kabul edilerek yasalaşan "Torba Tasarı"ya, kapatılan siyasi partilerle ilgili eklenen geçici düzenlemenin, "Kayıp trilyon davası" ile uzaktan yakından ilgilisi olmadığını belirterek, "Sayın Necmettin Erbakan dahil cezası kesinleşen hiç kimse bu kanun hükümlerinden yararlanamaz" dedi. Canikli, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Torba Kanun"un görüşmelerinin son gününde kapatılan siyasi partilerin denetimine ilişkin eklenen geçici maddeye ilişkin basında yer alan haberleri hatırlattı.
Eklenen maddenin, "Erbakan'ın para cezasını azaltmaya yönelik" olduğunu iddia eden haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Canikli, "Bahsedilen düzenlemenin 'Kayıp trilyon davası' ile uzaktan yakından alakası yok. Sayın Erbakan dahil cezası kesinleşen hiç kimse bu kanun hükümlerinden yararlanamaz. Bu durumda olanlar, Torba Kanun'un hiçbir hükmünden faydalanamaz. Bu düzenleme, cezası kesinleşmiş olanları kapsamıyor. Düzenlemenin en temel şartı; alacak iddiasının kesinleşmiş olmamasıdır" diye konuştu. Canikli, kanuna eklenen maddeyi de gazetecilere okudu.
İLGİLİ MADDE
Söz konusu maddeye göre; kapatılan siyasi partilerin, kapatma kararından önceki bir döneme ilişkin sorumluları hakkında açılan ve "Kesin hükme bağlanmamış" davalardan kaynaklanan kamu alacakları da yeniden yapılandırma kapsamına alınacak. Kapatma kararı tarihinden önceki döneme ait, Anayasa Mahkemesince mali denetim yapılmadığı için karar verilmemiş olanların Hazineye intikal etmemiş mal varlıklarıyla ilgili olarak sorumlular hakkında açılan ve kesin hükme bağlanmamış alacak, yeniden yapılandırma tabi tutulacak.
Bu kapsamda, davaya konu alacak aslının yüzde 50'si ve Hazineye intikal etmesi gereken tarihten yasanın yürürlüğüne kadar olan dönem TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar öngörülen süre ve taksitlerde ödenecek. Bu şekilde hesaplanan fer'i (asılla ilgili olmayan) tutar ödenmesi gereken asıl alacak tutarının yarısını geçemeyecek. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen davalılar, yasanın Resmi Gazete'de yayımını izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuracak. Kamuoyunda "Kayıp trilyon davası" olarak bilinen davanın kesinleştiğini hatırlatan Canikli, cezanın yaklaşık 12.5 milyon lira olduğunu, yaklaşık 5 milyon liralık kısmının da ödendiğini, geriye kalan kısmının da taksitlendirildiğini söyledi.
Canikli, bu konuda basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini belirtti. Düzenlemenin, kanunun 183. maddesindeki eksikliği gidermek için yapıldığını ifade eden Canikli, siyasi partilerin kapatılmasına kadar olan sürede mali denetimlerine ilişkin boşluğun 183. madde ile giderildiğini hatırlattı. Ancak geçmişteki kapatma kararlarında bir sorun yaşanmaması için geçici düzenlemenin kanuna eklenmesinin uygun görüldüğünü anlatan Nurettin Canikli, getirilen düzenlemeden yararlanabilecek bir parti veya kişinin bulunup bulunmadığına ilişkin ellerinde bilgi bulunmadığını bildirdi.
KANUNDAN ÇIKARILAN MADDELER
Canikli, tekriri müzakere (yeniden görüşme) yöntemiyle kanundan çıkarılan esnek çalışma ve deneme sürelerine ilişkin 76, 77 ve 78. maddeler hakkında da bilgi verdi. Türk-İş yöneticileri ile bazı sendikacıların Devlet Bakanı ve başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i ziyaret ederek söz konusu maddelerle ilgili kaygılarını ilettiklerini, konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiğini anlatan Canikli, "Söz konusu maddeler, Sayın Başbakanımızın talimatıyla kanundan çıkarılmıştır. Önünde arkasında başka hiçbir gerekçe yoktur" dedi.
-KAPALI OTURUM-
Nurettin Canikli, bir gazetecinin, kanunun 85. maddesinin kapalı oturumda kabul edildiği ve bazı bölümlerinin 32 maddeden oluştuğu, bunun da İçtüzüğe aykırı olduğu iddialarını hatırlatması üzerine, 85. maddenin Resmi Gazete'de yayımlanmasında bir sorun bulunmadığını ancak, maddeyle ilgili görüşmelerin 10 yıl gizli tutulacağını söyledi. Kanunun gizli hükümler içermediğine dikkati çeken Canikli, muhalefetin "engelleme yapmak için" kapalı oturum önergesi verdiğini belirtti. Kanunun bazı bölümlerinin 32 maddeye çıkmasına değinen Canikli, bölümün 28 maddeden 32'ye, Genel Kurulda madde eklemeleri ile çıktığını hatırlatarak, "İçtüzüğe aykırı bir durum yok. Geçmişte de yapıldı, örnekleri var" diye konuştu.
Bir başka soru üzerine de Canikli, milletvekillerinin hukuk davalarında bir dokunulmazlığı bulunmadığını, örneğin; tazminat davalarının yürüdüğünü hatırlatarak, ancak ceza davaları ile ilgili kararların ertelendiğini söyledi. Canikli, Torba Kanun'daki düzenlemelerin genel olduğunu belirterek, kişiye özel veya milletvekillerine özel bir düzenleme yapılmadığını ifade etti.
16 Şubat 2011, Çarşamba 08:13:55
- » Ereğli'de eşiyle tartışan adam kendini öldürdü
- » Adana ve Hatay için deprem uyarısı !
- » Ahu Tuğba'nın kızını dövdüler
- » Manisa'da deprem
- » Selçuklu Tapu Müdürlüğü’nden örnek davranış
- » Kül bulutları Türkiye'yi etkiler mi ?
- » ALES Sınavı'nda başörtüsü yasak
- » Almanlar Türklerin oturduğu binayı yaktılar, 3 Türk öldü
- » Konyaspor'un kazanmaktan başka çaresi yok
- » 3 yılda 8 bin hastaya evde sağlık hizmeti
- » Selçuk Üniversitesi'nden Avrupa şampiyonu çıktı
- » Ahmet Sorgun, 'Konya ticaret şehridir'
- » Konya'dan Beyşehir'e zincirsiz araç gönderilmiyor
- » Simav yine sallandı
- » Konyaspor TFF'yi şike konusunda uyardı !
- » Konyaspor konuk ettiği Manisaspor'la yenişemedi
- » POLİS KATİLİ KONUŞTU, ÖNÜME KİM ÇIKSA VURACAKTIM
- » Konyaspor kongresi çoğunluk sağlanamayınca ertelendi
- » Memura ek zam müjdesi
- » KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI, TÜRBANLI ÜNİVERSİTEYE GİREBİLECEK
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL
- gunes kılıç
o adam hakedıyor oh olmuş yazık kadına
- harun özkan
kaza anı aracın tam arkasındaydım çok sevdiğimiz bi abimizdi çok üzüldüm allah tahsiratını affetsin.












