25 Mayıs 2012, Cuma 09:53:04

Dilara'yı öldüren 4 ay sonra tahliye olunca ailesi çıldırdı



Dilara'yı öldüren 4 ay sonra tahliye olunca ailesi çıldırdı

Dilara’nın katiline 4 ay sonra tahliye! Bahçeşehir’de, uyarı levhası bulunmayan inşaat sahasında Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Dilara Sarıkaya’ya çarparak ölümüne neden olan ve kazada 10’da 10 kusurlu bulunan şoförün tutuklandıktan 4 ay sonra tahliye edilmesi genç kızın acılı ailesini isyan ettirdi.

Bahçeşehir’de 7 ekim 2010 günü okula gitmek için evinden ayrılan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Dilara Sarıkaya, yolun karşısına geçerken hiçbir uyarı levhası bulunmayan inşaat alanından çıkan bir mıcır kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili polisin kaza tespit tutanağında sürücü Mustafa Yerdelen kazada 10’da 10 kusurlu bulundu. Saha sorumlusu Murat İnak ise karayolu üzerinde yapılan çalışma sırasında gerekli işaretleri koymayan ve güvenlik önlemlerini almadığı için kusurlu bulundu.

Olayın onlarca tanığının olmasına rağmen tüm dava boyunca sadece iki tanık dinlendi. Onlar da olayı görmediklerini iddia etti. Yaklaşık bir ay içinde hazırlanan iddianamede ise Yerdelen ve İnak hakkında ‘taksirle adam öldürme’ suçundan dava açılarak 6 yıla kadar hapisleri istendi. Davanın önceki gün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülen duruşmasına Damla’nın annesi Aydan Uğur ile eşi Doğan Uğur ve Dilara’nın babası Nazmi Sarıkaya katıldı. Duruşmada aile avukatı İbrahim Mendeşağu mahkemeye Adli Tıp kurumundan gelen rapora itiraz dilekçesini sundu. Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Mustafa Yerdelen kazadan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek “Bu bir kazadır, herkesin başına gelebilir. Ben mağdurum” diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti dosyadaki mevcut delil durumu ve sanığın tutuklu bulunduğu süreyi gözününde bulundurarak tahliyesine karar verdi. ANNENİN FERYADI Dilara’nın acılı annesi Aydan Uğur, “Dilara bir milletvekilinin çocuğu olsaydı şimdiye kadar bir sürü kanun çıkarılırdı. Bir sürü sorumlu bulunurdu. Haklı olduğumuz davada haksızlığa uğruyoruz” dedi. Dilara’nın babası Nazmi Sarıkaya ise Facebook’tan olayın görgü tanıklarını aradığını söyledi.


19 Şubat 2011, Cumartesi 11:26:47
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim