25 Mayıs 2012, Cuma 11:10:45

Selçuk Üniversitesi Konya E Tipi Cezavevi'nde organ bağışını anlattı



Selçuk Üniversitesi Konya E Tipi Cezavevi'nde organ bağışını anlattı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen ‘Eğitim Programı’ kapsamında Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Uzman Dr. Pelin Taşdemir, “Organ Bağışının Önemi” konulu konferans verdi.

Toplumun bilinçlenmesi ile birlikte organ bağışı oranının artacağını ve yaşamak için umut bekleyen hastaların hayata dönebileceğini söyleyen Uzman Dr. Pelin Taşdemir, “Ülkemizde 60.000 kronik böbrek yetmezliği olan hastamız var. Böbrek bekleme listesinde 18.250, kalp bekleme listesinde ise 195 kişi sıra bekliyor. Ülkemizde 2010 yılında 1050 beyin ölümü gerçekleştiği halde kadavralardan sadece 269 organ nakli yapıldı. İnsanlarımızı organ bağışı konusunda eğitmeli ve başkalarına umut olmalıyız.” dedi.

“ENDİŞELERİNİZDEN KURTULUN”

Toplumda insanların organlarını bağışlama konusunda endişeye kapıldığını belirten Uzman Dr. Taşdemir, “Beyin ölümümüz gerçekleşmeden organlarımız alınır korkusu yaşıyorlar. Beyin ölümünün gerçekleştiğine 4 hekim karar verir. Bu endişeleri toplumun yenmesi gerekiyor. Dinimiz açısından uygun olmadığı inancına Diyanet İşleri Başkanlığımız da karşı çıkıyor. Organ bağışında bulunarak umudunu kaybetmek üzere olan insanları hayata döndüreceğimiz için sevap işleriz.” dedi.

“ORGAN NAKLİ HER AÇIDAN FAYDALIDIR”

Organ naklinin topluma pek çok yönüyle faydalı olduğunu vurgulayan Taşdemir, “Organ nakli ile kısa ömürleri uzatabiliriz. Diyaliz hastalarının devlete olan maliyeti çok yüksektir. Böbrek nakli ile bu masraf ortadan kalkar ve böylelikle bütçeye katkı da sağlanır. İnsanların yaşam kalitesi artar. İş gücü kaybını kazanca dönüştürdüğü için insanlar organlarını bağışlayarak devletin bütçesine de katkıda bulunur.” diye konuştu. Beden ve zihin sağlığı açısından sağlıklı bireyin ailesinden izin alarak organlarını bağışlayabileceğini belirten Dr. Taşdemir, konferans sonunda organ bağışında bulunmak isteyenler için hazırlanan Doku ve Organ Bağış Belgelerini cezaevi yönetimine teslim etti.


25 Şubat 2011, Cuma 11:12:36
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim