250 bin memur bu hatadan mağdur
Torba yasadaki hata 250 bin memuru mağdur edecek. Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, kamuda 4/B statüsünde çalıştırılan sözleşmeli memurların daimi kadroya geçirilmesi için çaba harcadıklarını, bunun her yıl yapılan toplu görüşmelerin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi.
Bu talebin takibini sürdürürken sözleşmeli memurların ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için de gayret gösterdiklerini anlatan Tonbul, bu konuda bugüne kadar bir dizi ilerleme sağladıklarına dikkati çekti. Geçen yılki toplu görüşmelerde, sözleşmeli memurlardan damga vergisi adı altında kesinti yapılmamasını önerdiklerini ve görüşmeler sonunda Kamu İşveren Kurulu ile bu konuda mutabakat sağladıklarını anımsatan Tonbul, kamuoyunda Torba Yasa olarak belirlenen düzenlemeye de bu yönde bir madde eklendiğini söyledi.
TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerde maddenin yürürlük tarihinin 1 Ocak 2011 olarak benimsendiğini ifade eden Tonbul, ancak yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren halinde bu tarihin ''yayım tarihi'' olarak düzenlendiğini belirtti. Tonbul, şunları kaydetti: ''Sözleşmeli memurların sözleşmelerinden alınan damga vergisi her yılın ocak ayında kesiliyor. Biz de Torba Yasa'nın gecikmesinden dolayı sıkıntı yaşanmaması için AK Parti yöneticileriyle de görüşerek girişimlerde bulunduk. Nitekim bu konuda AK Parti kurmayları tarafından da TBMM Genel Kurulunda ilgili madde görüşülürken önerge sunuldu ve kabul edildi.
Oysa düzenlemenin yürürlük tarihinin 'yayım tarihi' olarak yasalaşması karşısında şaşkınlığa uğradık. Çünkü düzenleme yayım tarihi olan 25 Şubat'ta dikkate alındığında bu yılki damga vergisinin sözleşmeli personelin cebinden çıkması anlamına geliyor. Sözleşmeli memur arkadaşlarımız ağustos ayından beri bu düzenlemeyi bekliyor. Damga vergisi yıllık ortalama 160 liraya karşılık geliyor. Bu konuda verilmiş sözler var. Düzenlemenin bu hale gelmiş olması yaklaşık 250 bin sözleşmeli memura verilen sözün tutulmaması anlamına geliyor.
Bu sözü verenler açısından da bu bir itibar kaybıdır.'' Aynı sorunun KİT'lerde 1 sayılı cetvele tabi müdür, müdür yardımcısı, baş uzman, uzman, daire başkanı gibi personele ödenen ek tazminat oranı yüzde 100'den yüzde 200'e çıkarılması düzenlemesinde de yaşandığını anlatan Tonbul, yürürlük tarihinin 1 Ocak 2011 olarak düzenlenmemesi nedeniyle yaklaşık 6 bin 500 maaşlarına yapılacak iyileştirmeden yararlanamadıklarını belirtti. Tonbul, durumun fark edilmesinin ardından çeşitli düzeylerde girişimlerde bulunduklarını belirterek, ancak yetkililerin topu birbirine attıklarını kaydetti.
MALİYE BAKANLIĞINA BAŞVURU
Bu arada, Türk Sağlık-Sen de sözleşmeli memurlardan alınan damga vergilerinin geri ödenmesi için yarın Maliye Bakanlığına başvurarak, yeni düzenleme yapılmasını isteyecek. Başvuruda, damga vergisi kesintisi yapılan sözleşmeli memurun mağdur edilmemesi için hizmet sözleşmelerinin bitim tarihine kadar kalan döneme ait damga vergisinin hesaplanarak personele iade edilmesi için kurum ve kuruluşların bilgilendirilmesi talep edilecek.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de ''Damga vergisi alınan sözleşmeliler bu konuda açık bir şekilde mağdur edilmişlerdir. Bunun önüne geçilmesi için Maliye'ye başvurarak yaparak gerekli düzenlemenin bir an önce yapılmasını isteyeceğiz. Umarım sözleşmeli personelin bu mağduriyeti giderilir'' dedi.
28 Şubat 2011, Pazartesi 11:50:37
- » Meram'da 14 Şubat'ta 15 nikah
- » Nüfus Müdürlükleri Pazar günü de hizmet verecek
- » Köylüler o anı anlattı
- » Terörü bitirmenin tarifi
- » PKK'lılar da tahliye oluyor
- » Baykal'a yumurta attılar
- » 14 yaşındaki kızla internette tanıştılar, şantajla tecavüz ettiler, serbest bırakıldılar
- » Makedonya Başbakanı Fruevski Konya'ya geliyor
- » Belediye çalışanlarına kadro sinyali
- » Ünlü şarkıcı Whitney Houston vefat etti
- » Konyalı şoför direksiyon başında kalp krizi geçirip öldü
- » 4 çocuk öldüren bitkiden yediler
- » Sigara tiryakisine bir kötü haber daha
- » Trafik polisine kurşun yağdıran şahıs yakalandı
- » Konyaspor Teknik Direktörü Vural, artık işi ciddiye almalıyız, dedi
- » Konya'daki cinayetin zanlıları İzmir'de yakalandı
- » KARAPINAR KONYASPOR'UN ŞEKERSPOR'LA BİRLEŞECEĞİ HABERLERİNİ YALANLADI
- » Almanya'dan vizesiz girişe ilk onay geldi
- » BENGALLİ AMA KONYA'NIN HAVASINA ALIŞTI
- » Karatay'da sünni çim sahalar hazır
- cemil demir
Hayret etmemek elde değil neden insanlar birşeyleri birşeylere benzetmek için bu kadar zorlanırlar anlamak güç. Bu iddiayı atan kişi aynaya baksın kesin burnu ermeni burnuna benziyordur,bi yorumda bizmi yapalım.
- emine
mükemmel ötesi
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL












