Demirtaş, Başbakan teklifimizi kabul etsin seçime girmeyelim
Demirtaş, taleplerinin kabul edilmesi halinde 12 Haziran'daki seçimlere katılmayacaklarını açıkladı.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş, Başbakan Recep TayyipErdoğan'ın, ''ana dilde eğitim, seçim barajı, siyasi tutukluların serbest bırakılması, operasyonların durdurulması'' taleplerini kabul etmeleri halinde seçime girmeyeceklerini söyledi.
TOPLU MEZAR İDDİASI
Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Siirt Belediyesi önünde toplanan bir grup BDP'li ile birlikte Güres Caddesi'nden geçerek Kasaplar deresine kadar yürüdü. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Kasaplar deresinde toplu mezarların bulunduğunu ileri sürdü. Uluslararası hukuk ve insana saygı çerçevesinde toplu mezarların tamamının açılması gerektiğini, bölgenin en büyük toplu mezarının Kasaplar Deresi'nde bulunduğunu ileri süren Demirtaş, Kasaplar deresi açılmadıkça ve sorumlularından hesap sorulmadıkça, hiç kimsenin ''bu, halka karşı işlenen suçların hesabını sorduk'' diyemeyeceğini savundu. Demirtaş, şöyle dedi:
''Biz bütün toplu mezarlarda katledilip defnedilen her bir kardeşimizi ailesine, halkına, hak ettiği onurlu mezar taşına kavuşturuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Alanlarda, meydanlarda olacağız. Bir halk eğer geleceğini onurluca yaratmak istiyorsa, bütün değerlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkmak zorundadır. Bir halkı halk yapan değerler eğer ezilmek, eğer yok edilmek, eğer toplu mezarlarda hakaretvari bir şekilde ortadan kaldırılmak isteniyorsa o halka düşen şey, ne pahasına olursa olsun değerlerine sahip çıkmaktır. İşte bugün bu halk, bu değerlere nasıl sahip çıkıldığını göstermek için Nevala Kasaba'dadır. 2011 Nevruzunda yakılan ateş bu yıl sönmeyecek.
Bu yıl sorunumuz çözülünceye kadar elbette ki bütün taleplerimiz hayat buluncaya kadar Nevruz ateşi sönmeyecek. Biz bu inançla bu kararlıkla aynı zamanda taleplerimizin arkasında olacağız. Taleplerimizin öncüsü olacağız.'' Demokratik çözüm çadırlarının, halkın çözümü hükümete dayattığı demokrasi alanları olduğunu öne süren Demirtaş, demokratik çözüm çadırlarına en güçlü şekilde sahip çıkacaklarını ifade etti. Çadırlara yönelik saldırıların, tutuklamaların, gözaltıların, yasaklamaların durdurması çağrısında bulunan Demirtaş, ''Özellikle burada savaş hukukunu işleten özel tim ve korucu, lağvedilmelidir.
Bu sistem ortadan kaldırılmalıdır. Zarar gören herkesin, köylünün çiftçin işçinin memurun bütün zararı karşılanmalıdır. Köye geri dönüşler özgürce sağlanmalıdır'' dedi. Selahattin Demirtaş, taleplerini yeni anayasaya yazdırabilmek için mücadele edeceklerini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Nevruzdan beri sokaklarda taleplerini dile getiren halka kulak vermesi gerektiğini ifade etti.
''11 NİSAN'A KADAR ZAMAN VAR''
Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Sayın Başbakan, 'onlar oy uğruna bölgeyi provokasyona getiriyorlar, gerilim yaratıyorlar' diyor. Bu dört talebi kabul et biz aday olmayacağız. 1l Nisan adaylık için son başvuru günüdür. Ana dilde eğitim, seçim barajı, siyasi tutukluların serbest bırakılması, askeri ve siyasi operasyonların durması. Hadi bu talepleri kabul et, biz aday olmayacağız. Kim oy derdindeymiş görelim. Eğer bu ülkede demokrasi barış ve özgürlükten yanaysan 11 Nisan'a kadar zaman var. Eğer gerçekten samimiysen, gerçekten senin de oy derdin, koltuk derdin yoksa, Türk milliyetçilerinin oy alacağım diye habire Kürtlerin üzerine panzer sürmeyeceksen hemen bu 4 talebi kabul et o zaman.
Biz alanlarda, meydanlarda halkımıza yönelik bu kadar saldırı, bu kadar baskı altında hala demokrasi barış ve özgürlükten yana tavır koyuyoruz ama bu ülkenin Başbakanı çıkmış bize yönelik tehditvari, hakaretvarı bir dil kullanıyor. 80 yıl panzerleriniz Kürtlerin üzerinde, bir tane Kürt panzerinizin üzerine çıktı kıyamet kopuyor şimdi. Bizim anlayışımız, ne kadar baskı, zulüm olursa olsun kimseye düşmanlık anlayışı değildir. Biz, bize düşmanlık yapanlara karşı direniyoruz. Bize düşmanca davranan zihniyete karşı demokratik direniş mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu da meşrudur, bu da haklıdır. Elbette ki bunun da bedeli vardır.
Biz bu bedeli ödemeye hazırız.'' Konuşmaların ardından Demirtaş, Ahmet Türk ve BDP'liler, kısa süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Grubun dağılışı sırasında bazı kişiler, Güres Caddesi'nde boş binalara taş atarak camlarını kırdı. Grup, uyarılara rağmen taş atmayı sürdürünce, polis, gaz bombası attı ve havaya ateş açtı. Grup dağıldı.
29 Mart 2011, Salı 00:28:15
- » Babasını öldürüp 10 yıl yattı. Çıkar çıkmaz arkadaşını öldürdü tekrar girdi
- » Konya'daki silahlı kavgada ağır yaralanan şahıs öldü
- » Artık kredi kartına 9 aydan fazla taksit yok
- » Avukat Sevda Şahin, 26kişinin tecavüz ettiği N.Ç. yi savundu
- » 28 Şubat soruşturmasına Konya'dan müdahil oldular
- » AKP'lilerle CHP'liler birbirine girdi
- » Van hiç durmadan sallanıyor
- » PKK'lılar jandarma karakolu önünde köy korucularına silahlarla saldırdılar. 1 ölü, 4 yaralı
- » İzmir'de 4.0 şiddetinde deprem
- » Tatlıses'in durumu iyiye gidiyor
- » Suriye'ye sınırötesi operasyon düzenlendi
- » Burası Türkiye, 7 ay önce ölen adama 3 yıl hapis cezası verildi
- » Fabrika yangınında can pazarı. 2 ölü
- » İLGİNÇ GELİŞME, PKK SİLAH BIRAKABİLİR
- » Maliye Bakanı'ndan öğretmenlere iyi haber
- » Konya Torku Şekerspor 1 - Trabzonspor 3
- » Dul'a maaş ödemesi başlıyor
- » PERDER Konya'da Başkan yine Ali Kaya
- » Konya Torku Şeker Fenerbahçe ile oynayacak
- » Bedelli askerliğe AK Parti tepkisi
- cemil demir
Hayret etmemek elde değil neden insanlar birşeyleri birşeylere benzetmek için bu kadar zorlanırlar anlamak güç. Bu iddiayı atan kişi aynaya baksın kesin burnu ermeni burnuna benziyordur,bi yorumda bizmi yapalım.
- emine
mükemmel ötesi
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL












