Ogün Samast, Dink'i hedef gösterenler neden yargılanmıyor
Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, mahkemeye 4 sayfalık mektup sundu: "Hrant'ı ben değil manşetler öldürdü. Ben o yıllarda Agos'un yerini bile bilmezdim. Suçlu, Dink'i vatan haini gösteren manşetlerdir." Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.
Dink'in ailesi tetikçi Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanmasını protesto etmek için bu duruşmaya da katılmadı. Duruşmaya Ogün Samast'ın açıklamaları damgasını vurdu. Mahkemeye 4 sayfalık bir mektup sunan tetikçi, pişman olduğunu söyledi, kullanıldığını itiraf etti. "Lanetli bir lav gibi en güzel gençliğim akıp gidiyor. Sizlere bu mektubumla tüm gerçekleri anlatacağım." diyerek sözlerine başladı. Tüm uluslararası hukukta ve Türk Ceza Kanunu'nda 'adam öldürmeye teşvik etme' suçunun mevcut olduğunu hatırlattı. Hrant Dink'i öldürmesiyle sonuçlanan sürecin 2004 yılındaki Türkiye- Gürcistan maçıyla başladığını kaydetti. 'Gözündeki çöpü çıkarttığını, bu nedenle yargılandığını' savundu.
Samast, "Ben gençlik yıllarının verdiği cahillikle ve eski bir sabıkalı olan Yasin Hayal'in zorlamasıyla bu cinayeti işledim. Çok pişmanım. Kullanıldım. Zaten vurmadan önce de vazgeçecektim. Ama aklıma Yasin Hayal geldi. Dink'i vatan haini gibi gösteren gazete manşetleri geldi. O an kendimi kaybettim ve vurdum. Bugün olsa vurmaz, gidip kendisiyle tartışırdım. Belki de tartışmadan ben haklı çıkardım. Ben yargılanıyorum ancak beni bu sürece getirenler nerede? Onlar neden yargılanmıyor?" ifadelerini kullandı. Cinayeti işlediği dönemde Agos'u bilmediğini, Dink'i tanımadığını söyledi. O dönemde damarlarında cahilliğin aktığını anlattı. Şu ifadeleri kullandı: "Bu süreç, Yasin Hayal'in okuttuğu yazılarla, beni sürüklediği kin ve nefret girdabında kaybolmamla başladı.
Dink'in yazdığı yazının bir kısmını manşet yapan Hürriyet ve Vatan'dı. Ben mi yazdım Orhan Pamuk ve Dink'i vatan haini diye? Bize küfreden, bizi aşağılayan işte bunlar diye hedef gösteren ben miydim? Emin Çölaşan o yazıyı yazmasaydı, o manşetler atılmasaydı bunlar yaşanmazdı. Bu yazıyı yazanlar cahil ve milli duyguları kullanılmaya müsait bir gencin bir kötülük yapacağını bilmezler mi? Amaç da bu zaten. Ben kurban oldum, başkası olmasın. Çölaşan, Vatan ve Hürriyet gazetelerinde bu manşetleri atan yöneticilerden şikâyetçiyim."
TETİKÇİYLE GÖRÜŞEN KOMUTAN KİM?
Duruşmada 5 tanık dinlendi. Cinayete tanık olan ve mahkemeye ilk defa ifade veren Emsale Çakmakçı, cinayetin işlenmesinden 15 dakika önce olay yerinin yakınında 3 kişi gördüğünü söyledi. Çakmakçı, "Bu üç kişiden birisi kot pantolon, kot mont ve beyaz bere giyinmişti. Yüzünü göremedim. Ogün Samast olup olmadığını bilmiyorum." diye konuştu. Hrant Dink vurulduğunda tam arkasında olduğunu belirten Çakmakçı, Samast'ın Dink'in arkasından yaklaştığını, başına 3 el sıktığını ve hızla olay yerinden kaçtığını belirtti. Dink davasının avukatları söz alarak, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet döneminde Trabzon'da emniyet müdür yardımcısı olan Necati Ekici'nin talimatla verdiği ifadeyi hatırlattı.
Ekici'nin, Samast'ın görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasından sonra babasının, "O benim oğlum." diye emniyete başvurduğunu söylediğini aktaran Çetin, "Ekici'nin ifadesine göre, baba Ahmet Samast ile eve gidiyor ancak Ogün Samast'ı bulamıyorlar. Bunun üzerine Ahmet Samast, 'Oğlumun yerini jandarma komutanı bilir. Onunla sık sık görüşüyorlardı' diyor. Bu jandarma komutanının kim olduğunun ortaya çıkarılması için Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast'ın tanık olarak dinlenmesini istiyoruz." dedi. Mahkeme, Samast'ın tahliye talebini reddetti. Duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
AÇIKLAMALAR GELECEK ADINA UMUT VERİCİ
Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, duruşmanın ardından Ogün Samast'ın açıklamalarını değerlendirdi. Belen, "İlk kez böyle bir açıklama yaptı. Son derece önemli. Bu suça yöneltildiğini söyledi. Belirli gazeteleri, köşe yazarlarını, gazetecileri kendisini suça teşvik etmekle suçladı. Bu, Hrant'ın öldürülmesi olayındaki temel düşüncenin açığa vurumudur. Gazetecilerin düşüncelerini beğenmeyebilirsiniz. Ama bu düşünceler için bir gazetecinin bir yazarın öldürülmesi kabul edilecek bir şey değildir. Ve cinayetin tahrik nedeni olarak kabul edilemez. Ogün Samast'ın yaptığı açıklamalar bizim baştan beri yaptığımız savunmayı doğruluyor. Gelecek adına umutluyuz. Cinayetin arkasındaki gerçek sorumlular gün yüzüne çıkabilir." dedi.
05 Nisan 2011, Salı 10:38:55
- » ATM'lerden para çekerken dikkat !
- » 'Sigaradaki hassasiyet içkide de uygulansın'
- » ERBAKAN HAPSE Mİ GİRİYOR ?
- » Dikkat ! kalp krizi ağrısız da başlayabilir
- » İşte şehitlerin isimleri..
- » Recep Konuk, 'Vizyon İşadamı' ödülü aldı
- » Konya'da korkunç cinayet
- » Konya'da alkollü sürücü üniversite öğrencisine çarparak öldürdü
- » Konya'da ağaçtan düşen şahıs öldü
- » Zekeriya Beyaz adliyede
- » AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Ersoy, Dünya'da herşey kadının eseridir
- » Türkiye'nin gizli belgeleri kimin evinden çıktı ?
- » Ekmek almaya gitti bıçaklandı
- » Bisikletten düştü öldü
- » Bedelliden 2,5 milyar lira gelir olacak
- » Başbakan talimat verdi, bundan sonra !
- » Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı !
- » Meram Belediyesi yeşillendirme çalışmalarına hız verdi
- » Hamile kadına zorla fuhuş yaptırıyorlarmış
- » Karabulut davasında rapor açıklandı, tüyler ürperten iddialar
- cemil demir
Hayret etmemek elde değil neden insanlar birşeyleri birşeylere benzetmek için bu kadar zorlanırlar anlamak güç. Bu iddiayı atan kişi aynaya baksın kesin burnu ermeni burnuna benziyordur,bi yorumda bizmi yapalım.
- emine
mükemmel ötesi
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....
- HAKAN KUTLUĞ
BENDE DENEDİM BU ADAMIN MUCİZEVİ KARIŞIMLARINI. İNANIN Kİ ÇOK ÜÇ KAĞITÇI BİR ADAM BU. İLK KÜRÜN PARASINI VERDİM DAHA SONRA İHTİYACIM VAR DİYE 2 . KÜRÜN PARASINI İSTEDİ YOK DEDİM SÜREKLİ TELEFON AÇTI. BENDE SENİN YAPACAĞIN İŞE DİYE KIZDIM BIRAKTIM. SONRA PARASINI VERDŞİĞİM ŞİŞEYİ İSTEDİM ONUDA VERMEDİ. BÖYLE UMUT SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN ARKADAŞLAR. SAÇSIZ OLMAK DOLANDIRILMAKTAN DAHA İYİ BANA KALIRSA. BAK AKLIMA GELDİ YİNE SİNİRLEDİM. ALLAHINDAN BUL












