26 Mayıs 2012, Cumartesi 00:28:44

MÜSİAD Konya'dan CHP'ye büyük tepki



MÜSİAD Konya'dan CHP'ye büyük tepki

 
MÜSİAD Konya Şubesi, İmam Hatip mezunlarına polislik yolunu açan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine giden CHP'ye tepki gösterdi.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, normalleşen Türkiye’den rahatsız olanlara en güzel cevabı yüce Türk milletinin vereceğini belirterek, "Temel insan haklarından olan eğitim ve çalışma hakkını engellemek isteyenlerin isimlerinde halk bile olsa tarihe “halk karşıtı yasakçılar” olarak geçeceklerdir. Milli ve manevi değerlerine sahip milletin evlatlarının önüne hep engel çıkaran CHP, bu görüntüsüyle hiçbir zaman gerçek bir halk partisi olamayacaktır” dedi.

Korkmaz, CHP'nin seçim propagandasında vatandaşlar arasında ayırım yapmayacaklarını söylediğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Herkes biliyor ki, İmam Hatipliler bu ülkede her zaman üvey evlat muamelesine tabi tutuluyor. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi askere alınırken, vergi öderken hiçbir ayrıma tabi tutulmayan, devletin resmi okullarından mezun olan imam hatipli gençlerimiz, nedense polis olmak istediklerinde ikinci sınıf insan muamelesi görerek önlerine engel konulmaya çalışılıyor. Üstelik bunu, “ Ben insanları sağcı solcu diye ayırmam. Ben doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırmam. Kökenine bakmam, inancına karışmam. Tercihine aldırmam. Ben insanları CHP'li, AKP'li diye de ayırmam. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ve istisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı almalı” diyen Kemal Kılıçdaroğlu yapıyor” 

Türkiye’nin artık böyle ilkel düşüncelere takılıp kalmaması gerektiğine işaret eden Aslan Korkmaz, “Ülkemizin 28 Şubat sürecinden sonra yaşadığı travma ortada. O dönemde İmam-Hatipliler sebep gösterilerek kapatılan tüm meslek liselilerin sıkıntısı bugünlerde bile hala aşılmış değildir. Ara elaman bulamayan işletmelerimizin sıkıntıları, ülkemize farklı alanlarda büyük ekonomik faturalar olarak ödetilmiştir.” dedi.
 
Yapılan pek çok araştırmada İmam Hatip öğrencilerinin şiddet olaylarına karışma oranlarının diğer liselere göre çok düşük çıktığını da kaydeden Korkmaz; “Hal böyleyken, İmam Hatiplilerin polis olmamasına neden karşı çıkıldığı anlaşılamamaktadır. CHP’nin yeni dönemde halkın partisi olmak üzerine kurduğu söylemlerinin halkı kandırmaktan öteye gitmeyeceği daha şimdiden ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin normalleşmesinin temel şartı, bu ülke vatandaşlarının her alanda eşit haklara sahip olmasından geçmektedir. Demokrasiyi savunduğunu iddia eden CHP’nin daha işin ABC’si olan eğitim hakkına karşı çıkarak bu konuda hiçte samimi olmadığını göstermiş oldu” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyada söz sahibi bir ülke olması için en önemli şartın eğitim olduğuna dikkat çeken Korkmaz şunları söyledi: 
"Öyle anlaşılıyor ki, CHP için Türkiye hala 1940’ların Türkiye’si. Kendisi gibi düşünmeyen hiç kimsenin yaşama, okuma ve çalışma hakkının olmadığı, bir Türkiye olarak algılıyor. Türkiye öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde her yönüyle bir bölgesel güç olacak ve bunu da her gencin, hangi düşünceye ait olduğuna bakılmadan en üst düzey eğitimiyle sağlayacaktır. Bunun için, hiç kimsenin nerede okuduğuna bakılmadan, bu ülkeye nasıl bir katkı sağlayacak paydası gerçek demokrasinin gereği olacaktır.”  


08 Mayıs 2011, Pazar 22:51:53
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim