25 Mayıs 2012, Cuma 23:12:46

Madem adayımız yok MHP destek vereceğiz



Madem adayımız yok MHP destek vereceğiz

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile eski Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçen çarpıcı bir ses kaydı internete düştü.

'dailymotion.com' isimli sitede yayınlanan kayıtta, eski BDP il başkanı, YSK'nın Elazığ'daki bağımsız adayı veto etmesi sebebiyle gerekirse MHP'ye destek verebileceklerini söylüyor. AK Parti'nin bir önceki seçimlerde Elazığ'da 5 milletvekilinin hepsini kazandığını hatırlatan Yıldırım, benzer bir başarının önüne geçilebilmesi için bunun gerekli olduğunu anlatıyor. "CHP uygun değilse MHP. Eğer bir tane çıkarıyorsa, ikincisi için biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa, biz götürüp MHP'ye verelim oyu." önerisinde bulunuyor. Gültan Kışanak ise Yıldırım'ı onaylıyor. Zaman'ın ulaştığı BDP İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe de görüşmeyi doğruladı.

YSK, Elazığ'da BDP'nin desteklediği bağımsız aday İsa Gürbüz'ü veto etmişti. Bunun üzerine BDP, Elazığ'da adaysız kalmıştı. Elazığ'da 2007 seçimlerinde AK Parti yüzde 57, CHP yüzde 7, MHP ise yüzde 6 oranında oy almıştı. Kışanak ile Yıldırım arasında geçen diyalog şöyle:

Yıldırım: Genel Merkez boykot kararını almasa bile ben burada boykot uygularım. Yani böyle bir şey olmaz ki! Kime yararı var?

Kışanak: Peki uygulayabilecek mi peki, ben uygulanacağına da inanmıyorum da.

Yıldırım: Hayır onu da yapamaz.

Kışanak: Yapamaz.

Yıldırım: Ama yani bizim insanlarımızı işte farklı bir şekilde gidip AKP'ye verecek. Gidecek bilmem Saadet'e (Partisi) verecek. Şuraya, buraya verecek. Ben arkadaşlara da söyledim. Bizim için önemli olan nedir? İlçelerdir. Eğer CHP uygun değilse götürelim MHP eğer kazanıyorsa orada bir tane çıkarıyorsa, ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa, biz götürüp MHP'ye verelim oyu. Yani AKP bir daha orada beş sıfır yapmamalı.

Kışanak: Evet, evet boykot diye yarın açıklama mı yapıyormuş, tarzımız boykottur diye?

Yıldırım: Hı hı yani bunun önlemi alınmalı bence.

Yıldırım ile Kışanak arasındaki konuşmayı doğrulayan BDP Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, "Yıldırım isimli arkadaşımızın kendisine özgü yorumudur. Bizim 6 Mayıs'ta genel merkezimizin desteğiyle aldığımız 'boykot' kararımız devam ediyor. Yeryüzü ile gökyüzü birbirine ne kadar uzaksa BDP ile MHP birbirine o kadar uzaktır." diye konuştu. Gültan Kışanak, 29 Mart 2010 tarihli bir konuşmasında da MHP lideri Bahçeli'yi övmüş, "Sayın Bahçeli'nin daha sağduyulu bir söylem geliştirmesini önemsiyorum. Başbakan'ın başbakanlık sağduyusunda bir söylem göremiyoruz." ifadelerini kullanmıştı. BDP'nin diğer eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da MHP'nin Meclis dışı bırakılmak istenmesini eleştirerek, "Türkiye'de Türk milliyetçiliğini temsil edenlerin Meclis dışına itilmeye çalışılması tam bir demokrasi aymazlığıdır." açıklaması yapmıştı.


02 Haziran 2011, Perşembe 11:17:44
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim