25 Mayıs 2012, Cuma 23:40:31

Özel Konya Farabi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Dilek PEKER, bronzlaşmanın tehlikelerini anlattı



Özel Konya Farabi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Dilek PEKER, bronzlaşmanın tehlikelerini anlattı

Güzel görünmek adına bronzlaşana kadar güneşlenmek, hızlı yaşlanmadan deri kanserine kadar birçok hastalıklara neden oluyor. Sıcak günler bizi beklerken dermatoloji uzmanınızın yaptığı cilt analiziyle size uygun güneş kremini kullanarak girmek en iyi yöntem.
 
Bahar aylarını geride bırakmaya hazırlanırken, birçok kişi hastalıklarından kurtulmak için güneşin en sıcak yüzünü sabırsızlıkla bekliyor. Ancak uzmanlar, fazla güneşe maruz kalınan ciltte çil, kırışıklık, kılcal damar genişlemesi, alerjik cilt hastalıkları ve deri kanseri gibi birçok rahatsızlığa rastlandığını belirtiyor. Özel Konya Farabi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Peker, “Güneşten gelen tehlikeli ultraviyole ışınları güneye inildikçe ve yüksek rakımlı bölgelere göre daha fazla. Bu yüzden saat 10.00 – 16.00 arasında güneş ışığında fazla kalmak deride kızarıklığa, daha sonra şiddetli yanıklara sonucunda ise ağrı, ödem ve su toplamaları görülür. Ayrıca ateş, halsizlik ve şuur bulanıklığı bu yüzden olabilir” dedi.
Solaryumdan da kaçının
“Bronz ten cildin güneş hasarına uğradığını gösterir ve son derece zararlıdır” diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Peker, “Bronzlaşmak aslında DNA’sı yavaş yavaş bozulan hücrelerin habercisidir. Bunlarda uzun vadede kanser hücresi geliştirmeye elverişli hücrelerdir. Ayrıca birçok kişi de solaryum yaptırarak bronzlaşmak istese de bu yöntem de doğru bir yol değildir. Çünkü birçok solaryum cihazı, derinin daha alt tabakalarına inerek erken deri yaşlanmasına ve cilt kanserleri yol açan ultraviyole ışını yayarak cilde zarar verir” diye konuştu.
Güneş yanığı deyip geçmeyin
Güneş yanıklarının ciltte oluşturduğu deri değişiklikleri yıllar içersinde yaşlılık lekelerine ve ilerde kansere dönüşebilen üzeri kabuklu hastalıklara neden olduğunu ifade eden Özel Konya Farabi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Peker, “Ayrıca deri kanserlerinin yüzde 90’ı da güneş gören yerlerde görülüyor. Kanserin belirtisi de genellikle açık renkli insanlarda kırmızımsı bir yama şeklinde veya beyaz renkli kabarıklıklar şeklinde de başlayabildiği gibi iyileşmeyen kabuklu yara şeklinde de görülebilir. Bu tip kanserler, erken yakalanırsa hasta kurtulabilir aksi durum ölümcüldür.”
Güneşlenmeden önce cildinize ne sürdüğünüz önemli !
Güneşlenmeden önce sürülen bazı parfüm, kozmetik, bitki ve ilaçlar da kısa bir temas sonrasında kırmızı lekeler, kabarıklıklar ve su toplamasına da olabileceğini vurgulayan Peker sözlerini şöyle tamamldadı: “Doğum kontrol hapları, antibiyotikler, tansiyon ilaçları ve bazı depresyon ilaçları güneşle birlikte çeşitli rahatsızlıklara davetiye çıkarabilir. Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının direkt gözle temasında katarakta kadar gidebilen problemlere yol açabilir. Her mevsim cilde uygun güneş kremi kullanmak sağlığımız için önemlidir.”
 


07 Haziran 2011, Salı 23:06:22
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim