26 Mayıs 2012, Cumartesi 04:03:40

Cezaevi önünde polise linç girişimi



Cezaevi önünde polise linç girişimi

BDP’nin desteğiyle Mardin ve Şırnak’tan bağımsız milletvekili seçilen ve KCK/TM davasından Mardin E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gülser Yıldırım ile Faysal Sarıyıldız tahliye olabileceği gerekçesiyle cezaevi önünde toplananlar polis aracına saldırıp, polisi linç etmeye kalktı. Polis, olaylar sırasında havaya uyarı ateşi açtı.

KCK/TM davasından tutuklu bulundukları sırada BDP’nin desteğiyle Mardin’den seçilen Gülser Yıldırım, Şırnak’tan seçilen Faysal Sarıyıldız’ın bugün bulundukları Mardin E Tipi Cezaevi’nden salıverilecekleri haberleri üzerine, cezaevi önünde yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Cezaevi önünde halaylar çekerek, Yıldırım ile Sarıyıldız’ın çıkmasını bekleyen kalabalık sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Cezaevi önünde geniş önlem alan polisin fotoğraf çektiğini öne süren gruptan bazı kişiler, cezaevi önünden geçen bir polis aracının camlarını kırdı. Otomobile saldıran öfkeli kalabalığın linç girişimi sırasında polisler havaya uyarı ateşi açtı. Bu sırada bir polis memuru göstericiler tarafından tartaklanırken, polis aracı hızla olay yerinden uzaklaştı. Göstericilerin taşlarla saldırdığı bir polis memuru da olay yerinden koşarak uzaklaştı. Olay yerine takviye ekiplerin gelmesiyle olaylar yatıştırıldı.
KCK/TM davasından tutuklu bulunan Yıldırım ile Sarıyıldız’a bugün tahliye kararı çıkmaması üzerine kalabalık cezaevi önünden ayrıldı.
 


20 Haziran 2011, Pazartesi 23:08:03
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim