Kılıçdaroğlu’nun, Alaeddin Camii’nin ahır olarak kullanılmasına yorumu !
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü döneminde camilerin ahır olarak kullanıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi: "Kışla, yer yok. Nereye bırakacağız bunları? Bu askerlerimize nerede bakacağız?"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek parti döneminde camilerin kışla olarak kullanılmasını ilginç gerekçelerle savundu. Kılıçdaroğlu, "O camilerde bu ülkeyi savunmak için, bizim çocuklarımız için şehitliği göze alan askerler, insanlarımız kalıyordu. Çünkü kışla, yer yok. Nereye bırakacağız bunları, bu askerlerimize nerede bakacağız?" dedi.
CHP lideri, bu skandal savunmayı Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine cevap verirken yaptı. Erdoğan, önceki gün hükümet programını anlatırken CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin kendisine laf atması üzerine, "İsmet Paşa'nın sayesinde bu ülkenin ne bedeller ödediğini biz biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Konya Alaattin Camii ile alakalı olarak İnönü'ye talimat veriyor, 'Burayı restore ettir' diyor. Çünkü ahır olarak kullanılıyordu. Temizletmiyor, restorasyonunu yaptırtmıyor. Ebediyete intikal ediyor Atatürk, orayı restore etmek de bize kalıyor. Bundan haberin var mı?" dedi.
Kılıçdaroğlu, bu sözlere cevabı bir gün sonra partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada verdi. Başka yer olmadığı için camilerin ahır olarak kullanıldığını ileri süren CHP lideri, şunları kaydetti: "Nasıl bu kadar ciddi bir hata yapılır? Bu vicdansızlık değil mi? Vicdanı olan, tarihi bilen, o ulusal Kurtuluş Savaşı'nın 1920'lerini 1930'larını bilen, tarihiyle barışık olan birisi tarihine bu kadar ihanet eden sözler söyleyebilir mi? Nasıl bunu yapar? Tarih, insan sevgisi yok. Çünkü bağımsızlığın, ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ne olduğunu bilmiyor. Hangi bedeller ödenerek o savaşın kazanıldığını bilmiyor. O askerlerin bir günde sadece bir öğün yemek yediğini de bilmiyor. Mehmet Akif'in şiirlerini okuyor ama onları da bilmiyor. Çünkü o şiirleri okumak için insanın ruhunda denizlerin depreşmesi lazım ama sen kim Mehmet Akif kim? Sen kim ulusal Kurtuluş Savaşı kim?"
'Erdoğan imzasına sahip çıksın'
Kılıçdaroğlu, 13 gün sonra yemin etmeleriyle ilgili tartışmaya da değindi. Başından beri 'yemin yolunun nasıl açılacağı' yönündeki sorulara "İrade beyanı olursa yemin yolu açılır." karşılığını verdiğini belirterek, önceki gün hazırlanan mutabakat metninde bu irade beyanını gördüklerini anlattı. Ardından, şunları kaydetti: "Bizim istediğimiz irade beyanı budur. Şimdi ya okuduklarını anlayamıyor veya sonradan fark etti, 'şimdi ben nasıl çark ederim' diye düşünüyor. Bunun altında AKP'nin üç grup başkan vekilinin imzası var. Sayın Erdoğan benim bildiğim namuslu insanlar imzalarına sahip çıkarlar. Şimdi kalkmış 'dik durdular, durmadılar' falan. Biz dik durduk! Bu imzayı inkar ediyorsan senin omurgandan kaygım vardır. Biz verdiğimiz sözde durduk başta ne söylediysek şimdi de aynı noktadayız."
Bu arada CHP Genel Başkanı, il başkanları ve belediye başkanları ile bir araya geliyor. Kılıçdaroğlu, yarından itibaren iki gün boyunca ayrı ayrı toplantılar yaparak 12 Haziran genel seçimlerinin sonuçlarını masaya yatıracak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıların ardından tatile çıkması bekleniyor.
Çiçek, Kürt sorunu için grupları bir araya getirebilir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e Kürt sorununun çözümü için devreye girme çağrısında bulundu. NTV'de soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, ''Kürt sorununun çözümüyle ilgili olarak Sayın Çiçek grupları bir araya getirebilir, sorun gruplarda biraz daha net ortaya konulabilir. Bu konuda gerekirse akil adamlar, uzun yıllar yazı yazanlar, akademisyenler olabilir, bunları bir araya getirebilir, sorunun çözümüne katkı verebilir, ben buna inanıyorum." diye konuştu. CHP lideri, Çiçek ile AK Parti ve BDP heyetlerinin bugün yapacağı görüşme için de "Nasıl bir görüşme yaparlar bilemiyorum ama halkın oylarıyla seçilmiş her milletvekilinin Parlamento'ya gelip görev yapmasını isterim." ifadelerini kullandı.
13 Temmuz 2011, Çarşamba 14:19:37
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
- » 2.5 yaşında ama 30 kez ameliyat oldu
- » Meram bir sosyal tesis daha kazandırdı
- » Diyarbakır'da polis merkezine silahlı saldırı
- » Türkiye’de ilk yüz nakli gerçekleştirildi
- » Akköprü Konutlarında 80 dairenin kurası çekildi
- » Yaşar Büyükanıt hakkında şok karar !
- » Özdemir, 'İstanbul zor deplasman'
- » Atila Kart, muhatabım Ahmet Sorgun değil
- » CİHANBEYLİ'DE TRAFİK KAZASI, 4 ÖLÜ, 6 YARALI
- » TIKLA, OYUNU NEREDE KULLANACAĞINI ÖĞREN...
- » Kalaycı'dan öğrencilere belediyecilik dersi
- » PROF YAVUZ ATAR YÖK ÜYELİĞİNE ATANDI
- » Konyaspor Teknik Direktörü Vural, feneri yenmek için gideceğiz, dedi
- » İtfaiye günlerdir aç kalan güvercinleri kurtardı
- » İşte PKK'nın telsiz konuşması, 'Biz bittik tükendik'
- » Başbakan geldi oyuncaklar kapışıldı
- » Selva Makarna fuarda göz kamaştıracak
- » Konya 3 puan serisine devam etmek istiyor
- » ESKİ PAŞA İTİRAF ETTİ, CAMİ BİLE YAKTIK..
- » Defne Joy Foster davasına itiraz edildi, evdeki ikinci erkek bulunsun
- suat uzun
Ben bir mahalle muhtarı olarak mahallemde bulunan yaklaşık 21 camii 26 din görevlisi ile plaket törenine özel davete rağmen katılmayan il müftüsü sanke bakan makamı gibi önde kırmızı mavi çakarlambalarla kendi uygun gördüğü yerlere katılan muhtarlarla birgün olsun toplantı yapmayan muhtarlarlam imamları bir arayan getiremeyen bir müftüyü ALLAHA Havale ediyorum ama bence çok ama çok lüks bu millet helal edermi bilmem
- cemil demir
Hayret etmemek elde değil neden insanlar birşeyleri birşeylere benzetmek için bu kadar zorlanırlar anlamak güç. Bu iddiayı atan kişi aynaya baksın kesin burnu ermeni burnuna benziyordur,bi yorumda bizmi yapalım.
- emine
mükemmel ötesi
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....












