26 Mayıs 2012, Cumartesi 08:42:47

CHP Konya teşkilatında ortalık karıştı !



CHP Konya teşkilatında ortalık karıştı !

CHP Konya İl Örgütü'nde sular durulmuyor. İstifa haberleri birbirini ardına geldi. Önce Arslan Üstündağ, hemen ardından da Derbent İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Balcı ve Ereğli’de 10 kişi… Şimdi de eski ve yeni yönetimin, birbirine yönelttiği suçlamalar gündeme bomba gibi düştü. İddialar oldukça çarpıcı. Öyle ki bir taraf rant sağlandığını, diğer taraf da yönetimin düştüğünü ileri sürüyor.
CHP Konya İl Örgütünde sorunlar üst üste geldi. İlk olarak iki dönem milletvekili adayı olan Arslan Üstündağ, partisi ile ipleri kopardı, çok geçmeden Derbent İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Balcı da il ve ilçe yönetimleriyle uyuşmazlık yaşadığını belirterek 26 yıldır görev yaptığı partisinden istifa etti. Aynı gün Ereğli İlçe Örgütü, yönetimde bulunan 10 kişinin istifası nedeniyle düştü. Mart ayında da yönetim kurulu üyeleri; Yılmaz Çetin, Cahit Dursun ve Mehmet Halıcı istifa etmişti. Parti tüzüğünün 49. maddesinin F bendine göre yönetim kurulunun, üye tam sayısı olan 21’in altına düştüğü için düşmüş sayıldığı iddia edilmişti. Bazı muhaliflerin iddiasına göre tüzüğün bu maddesi gereğince, Cumhur Koyuncu başkanlığındaki il yönetim kurulunun mart ayından bugüne kadar yapmış olduğu bütün harcamalar “usulsüz harcama” olarak sayılıyor. Kendisinden önceki CHP yönetiminin partiden rant sağladığını öne süren İl Başkanı Cumhur Koyuncu, partinin geçim kaynağı haline getirildiğini ve sahtecilik yapıldığını savundu. Aynı kişilerin seçim döneminde partiye ihanet ettiğini de öne süren Koyuncu açıklamasını “Çocuklarımızın aydınlık geleceği adına bu ihaneti tarih asla affetmeyecektir. Partide kavga- gürültü yaratmaya çalışanların telaşı partiden geçimlerinin kesilmesidir.” sözleriyle tamamladı. Eski İl Başkanı Orçun Güney Çalık da “ihanet, rant ve sahtecilik” iddialarının sabrını taşırdığını söyleyerek sessizliğini bozdu. Suçlanan il yönetiminde yer alan Koyuncu’nun, dedikodu üreterek üyelerin huzurunu kaçırdığını savunan Çalık “soyadımı kullanırken önce ağzını su ile çalkalamasını, daha sonra da 10 dakika düşünmesini tavsiye ediyorum” dedi. Eski başkan Çalık, medya önünde kendisine iftira attığını ileri sürdüğü Koyuncu’ya, “sahte belgelerle partiyi icraya veren, rant sağlayan, ihanet eden ve sahtecilik yapan kim” diye sordu. Çalık, “bunları belgeleri ile açıkla. Açıklayamıyorsan da istifa et. Varsa belgeleri gerekli mercilere teslim etmezsen namertsin. Belgeleri sunmazsan attığın iftiralara sen de ortaksın” dedi. İl Başkanı Koyuncu’yu olağanüstü kongreye davet eden Orçun Güney Çalık, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını ifade etti. Çalık, son olarak Cumhur Koyuncu’yu Konya siyasetine kazandırdığı için CHP örgütü ve Konya halkından özür diledi.  
 
 


11 Ekim 2011, Salı 23:12:58
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim