26 Mayıs 2012, Cumartesi 12:15:19

Baykal'ı yumurtadan koruyamayan polis müdürü meslekten ihraç edildi



Baykal'ı yumurtadan koruyamayan polis müdürü meslekten ihraç edildi

Deniz Baykal'ın uğradığı saldırı o polis müdürünün başını yaktı. CHP eski lideri Deniz Baykal’ın Van gezisinde uğradığı “yumurtalı” saldırı sonrası görev emirlerinde “sahtecilik” yaptığı için 3 yıl hapis cezası alan dönemin Emniyet Müdürü Mert meslekten ihraç edildi. Adı iki ayrı skandala karışan eski Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, meslekten ihraç edildi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Van ziyareti sırasında yumurta atılması olayıyla ilgili evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan Mert hakkında, uyuşturucumadde kaçakçılığı yapanbir suç örgütüne “yardım” etmekle suçlandığı için ayrı bir soruşturma daha yürütülüyor.

ÖNCE HAPİS SONRA İHRAÇ

Baykal, 2 Nisan 2010’da il kongresine katılmak için gittiği Van’da protesto edilmiş ve bir grubun “yumurtalı” saldırısına hedef olmuştu. İçişleri Bakanlığı olaydan sonra polisin yeterli güvenlik önlemi almadığı iddiaları üzerine idari soruşturma başlatmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatı ile iki Mülkiye Başmüfettişi soruşturma için görevlendirildi. Müfettişlerin Van Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı incelemede “sahte” görev yazısı bulunmuştu. Baykal’ın programından önce 39 polisin görevlendirildiği olaydan 2 gün sonra ise görev yazısının değiştirilerek 163 kişinin görevli olduğuna ilişkin ikinci bir liste düzenlendiği tespit edilmişti. Sahte evrak düzenlenmesine ilişkin “delil” niteliğindeki belge Güvenlik Şubesi’ndeki bir bilgisayarın silinen dosyalarında bulunmuştu.

Dönemin Van Emniyet Müdürü Mert’in, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını gösteren 2Nisan 2010 tarihli ikinci görev emrini, 4Nisan 2010 tarihinde hazırlattığı ve ilgili birimlere göndererek, “resmi belgede sahtecilik’’ yaptığı ortaya çıkmıştı. Kararname ile görevden alınarak kızak görev sayılan Merkez EmniyetMüdürlüğü’ne atanan Mert hakkında bu suçtan Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

İDARİ SORUŞTURMA...

Mahkemenin “resmi belgede sahtecilik” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasıverdiğiMert, idari soruşturmadan da ceza aldı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı OsmanGüneş’in başkanlığında toplanan Bakanlık Yüksek Disiplin Kurulu, mülkiye başmüfettişlerinin hazırladığı soruşturma raporunu görüştü. Kurul, müfettişlerin talebi doğrultusundakararvererekMert’i meslekten ihraç etti. Uyuşturucu kaçakçılığından soruşturma Hem hapis cezası hem de meslekten ihraç cezası alan Şükrü Rafet Mert zor durumda kaldı. Mert, disiplin soruşturmasında verilen ihraç kararının iptali için İdare Mahkeme’ye ya da Danıştay’a dava açabilecek. Uyuşturucu madde kaçakçılığına adı karışan ve bu yüzden ikinci soruşturması devam eden Mert’e yeni disiplin cezası verilmesinin de gündemde olduğu ifade edildi.


22 Kasım 2011, Salı 11:55:44
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim