26 Mayıs 2012, Cumartesi 14:44:27

Şehit ailelerine faizsiz konut kredisi



Şehit ailelerine faizsiz konut kredisi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bu yılın ilk 10 ayında şehit ailelerine 15,5 milyon liralık faizsiz konut kredisi verdi

GERÇEKLEŞTİRDİĞİ toplu konut projeleriyle yoksul grubundan, üst gelir grubuna kadar çeşitli gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ, şehit ailelerine desteğini sürdürüyor. Konut kura çekilişlerine dahil etmeden şehit yakınlarını ev sahibi yapan TOKİ, birinci dereceden şehit yakınlarına faizsiz ve vadesiz kredi imkanı sunuyor.

277 KİŞİYE 60 BİN 100'ER LİRA

Kuradan da muaf tuttu

TOKİ kurulduğu 1984'ten bu yana 13 bin 973 şehit yakınına, yaklaşık 199 milyon lira konut kredisi verdi. Ayrıca şehidin birinci dereceden yakınına TOKİ projelerinden de kurasız ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Bu kapsamdaki konut satışlarında konut bedelinin yüzde 10'u peşin ödenirken, kalan kısma, taksitler sabit olmak üzere 240 aya kadar vade uygulanıyor.
TOKİ, yıl başından kasıma kadar birinci dereceden şehit yakını olan 277 kişiye 60 bin 100'er lira faizsiz kredi sundu. Bu kredilerin toplamı ise 15 milyon 498 bin lirayı buldu. Kredinin miktarı her yıl TÜFE'ye göre güncelleniyor. Bu yıl 60 bin 100 lira olan kredinin miktarı geçen yıl 56 bin 454 lira düzeyinde bulunuyordu. Faizsiz kredide, bir defaya mahsus hak sahibinden kredinin yüzde 2'si oranında masraf alınıyor.


28 Kasım 2011, Pazartesi 10:14:17
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim