Bahçeli suikast iddiaları için ne dedi ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine yönelik suikast iddialarını değerlendirirken, “Türkiye’de gelişen siyasi ve sosyal olaylar ve bu olayları tetikleyen terörist faaliyetler devam ettiği sürece, her millet evladı gibi siyasette aktif rol üstlenmiş olanların daha bir risk taşıdığını bilmek lazım. Buna karşı da cesaretli olmakta yarar vardır. Ciddiye alınacak bir tarafı olduğu kanaatinde değilim” dedi.
Bahçeli, “istikrar” vurgusunu yinelerken, “Krizden sonra ortaya çıkacak sonuçların kimseye fayda getirmediği tecrübesiyle, Ortadoğu’nun bu karmaşık ortamıyla, özelikle de Suriye ile yakın bir savaş tehdidinin tartışıldığı bir sürede, siyasi iktidar üzerinde bir kaos yaratılarak istikrarsızlık, ülkemize bir fayda getirmez. Böyle bir sonuç olsa bile gerçekçi olmak lazım, bugünkü meclisin yapısı, parçalanmış bir AKP söz konusu olsa dahi, sağlıklı bir iktidarı ortaya çıkarmaya uygun değildir. Çünkü TBMM’de 326 milletvekili ile AKP tek başına iktidardır” dedi.
Bahçeli, “Geleneksel Kahvaltılı Sohbet Toplantısı”nda gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle Ankara Sheraton Hotel’de bir araya geldi. Bahçeli, sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuna değinerek başladı. Bahçeli, “Sayın Başbakanın bugün mesaisine başlamış olması, bizi oldukça memnun etmiştir. Kendilerine sağlıklar hayırlı görevler diliyoruz” dedi. Temsilcilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, suikast iddialarını değerlendirdi. Bahçeli, “Türkiye’de gelişen siyasi ve sosyal olaylar ve bu olayları tetikleyen terörist faaliyetler devam ettiği sürece, her millet evladı gibi siyasette aktif rol üstlenmiş olan insanların bir risk taşıdığını bilmek lazımdır. Buna karşı da cesaretli olmakta yarar vardır” dedi. Zaman zaman doğruluk derecesi tam bilinmemekle beraber, bazen başbakanlar, bazen bakanlar, bazen siyasiler üzerinde bir suikast sözcüğü geliştirilerek gündeme taşındığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
“Bir yıldan bu yana araştırıldığı ifade ediliyor savcılıklar tarafından. Ama böyle bir konuyu hiç hissetmedim. Böyle bir süreç içinde yanımızda olağanüstü bir güvenlik tedbiri alınmış olmasını da hissetmedim. Ama bir yıllık sürede bir terör örgütü adı bugüne kadar nedir, geçmişte Türk intikam tugayı vardı, zannediyorum kelimelerle, harflerle genişletilmiş yeni bir örgüt türü ortaya çıkmış. Ciddiye alınacak bir tarafı olduğu kanaatinde değilim. Ancak bizi üzen burada, böyle bir suikastın amacının Türkiye’de bir kardeş kavgasını başlatmak, onların ifadesiyle bir Türk-Kürt kavgası başlatmak için, MHP’nin bir terörist faaliyetler içerisinden üretilmiş bir siyasi kurumla benzeştirilerek böyle bir teşebbüsün olabileceğini söylemesi tabii, milliyetçi camiayı oldukça üzer. MHP, böyle bir kardeş kavgasının ne başlatıcısı, ne sürdürücüsü olur ne de böyle bir olayı düşünür. MHP için hedef milletin birliği, dirliğidir ve bin yıllık kardeşliğin devamı konusudur. 9 kişi tutuklanıyor, 5 kişi serbest kalıyor. Zannediyorum diğerleri de 1 hafta 10 güne kadar serbest kalır. Türkiye2yi meşgul eden gündem de böylelikle ortadan kalkmış olur. O bakımdan MHP’nin üzerinde duracağı bir konu değil, MHP’liler inançlı insanlardır. Her türlü olaylara karşı da bu inançları doğrultusunda cesaretlidirler. Bundan da çekinmemek lazım.”
-“BUGÜNKÜ MECLİS, PARÇALANMIŞ BİR AKP SÖZ KONUSU OLSA DAHİ, SAĞLIKLI BİR İKTİDAR ORTAYA ÇIKARMAYA UYGUN DEĞİL”
Bahçeli, şike yasasının AKP içinde ayrışmaya neden olduğu iddiaları konusundaki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine, Türkiye’de köklü bir anayasa reformunun başlatılacağı ifade edildiği, böyle bir ortamda Türkiye’nin eşzamanlı olarak komşu ülkelerinde sıkıntıları olduğu, terörün tırmandığı, açılımın olumsuz sonuçlarını gösterdiği bir dönemde, Ortadoğu’da da sıcak gelişmelerin hala devam ettiği bir süreçte Türkiye’nin her şeyden önce “istikrar” içinde bulunması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, “O bakımdan Sayın Başbakanın rahatsızlık süreciyle de örtüşen bir dönemde bir şike ve prim konusunun aniden tartışmaya getirilerek Sayın Cumhurbaşkanı tarafından vetosuyla başlayan arkasından da parti bakan ve yöneticilerinin farklı ifadelerle bir tartışmayı Türkiye’nin gündemine getirmenin doğru olmayacağı düşüncesinden hareketle, şu aşamada AKP’de herhangi bir çatlamanın, parçalanmanın, bölünmenin, ülkemize sağlayacağı bir faydanın olmayacağı düşüncesiyle, Antalya’da yapılan bir belediyeler toplantısı sonrası, bizimle beraber olayları izleyen basın mensubu arkadaşlara yolda yaptığımız bir değerlendirmedir” dedi.
Geçmişte benzeri bir olayın olduğunu, 2002 yılında bazı siyasal krizlerin işaret gösterdiği bir ortamda, DSP’den 30’a yakın milletvekilinin ayrılmasıyla siyasi bir kriz meydana geldiğini ifade eden Bahçeli, “Bu kriz sürecinde Malatya’ya yapmakta olduğum bir seyahatte, özellikle Türkiye’nin böyle bir ortamda bir krizin yaşanmaması gerektiğinden hareketle DSP mensubu olan milletvekili arkadaşlara da seslenerek, ‘partinizin iç işlerine karışmak istemiyoruz, haddimiz de yoktur, ancak ülkenin bugünkü şartları içinde partinin parçalanması çok yanlış sonuçlara doğru ülkeyi götürebilir, o bakımdan partinize dönmenizde yarar vardır’ diye ifade etmiştim. Aradan geçen 9 yılda, krizden sonra ortaya çıkacak sonuçların kimseye fayda getirmediği tecrübesiyle, Ortadoğu’nun bu karmaşık ortamıyla, özelikle de Suriye ile yakın bir savaş tehdidinin tartışıldığı bir sürede, siyasi iktidar üzerinde bir kaos yaratılarak istikrarsızlık, ülkemize bir fayda getirmez” dedi.
Böyle bir sonuç olsa bile “gerçekçi olmak lazım” diyen Bahçeli, “Bugünkü meclisin yapısı, parçalanmış bir AKP söz konusu olsa dahi, sağlıklı bir iktidarı ortaya çıkarmaya uygun değildir. Çünkü TBMM’de 326 milletvekili ile AKP tek başına iktidardır. O sebepten dolayı böyle bir kaosun ülkeye fayda getirmeyeceğini düşünerek bu açıklamayı yapmıştım” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı görev süresi konusunda, “Eğer arkasında farklı bir siyasi niyet yok ise hiçbir siyasi partinin başta da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itiraz etmeyeceği konu, Cumhurbaşkanlığı süresinin beş yıl olmasıdır” dedi.
Bahçeli, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Bizim ayaklarımızı yerden kesmeyin” yanıtını verdi.
Bahçeli, “Geleneksel Kahvaltılı Sohbet Toplantısı”nda gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle Ankara Sheraton Hotel’de bir araya geldi. Temsilcilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda MHP’nin düşüncesi çok net olduğunu ifade ederek, “2007 yılı öncesinde 27 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci başladı. O süreç içinde kimin aday olması gerektiği konusunda siyasi iktidarın iki ismi üzerinde odaklaşmasına rağmen, Sayın Abdullah Gül aday olarak takdim edilmiş, 2 turda beklenen sonuç alınamamıştı ve bir 367 kilidi TBMM’ye vurulmuştu” dedi. Anayasa mahkemesine gidişle beraber, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi hayatı da “kilitlemesi” sonucunda bir erken seçimin gündeme geldiğini ifade eden Bahçeli, “MHP 367 kilidini açmıştır. Bu çok önemlidir ve siyasi tarihimizde de önemli ve hayırlı bir adımdır. AKP’nin önereceği bir adayın arkasında durmak değildir. Türkiye’nin siyasi tıkanmışlığını ve tıkanmanın kilidi olan 367 rakamını ortadan kaldıran bir siyasi tavrı MHP ortaya koymuştur. Bir tek cümle ile ifade etmiştir; ‘biz o gün mecliste olacağız’ demiştir. Nitekim kilit açılmıştır, MHP de kendi adayını ortaya koymuştur ve bu siyasi tıkanmışlık ortadan kaldırılmıştır” dedi.
Bahçeli, 31 Mayıs 2007 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği ile Türkiye’de milletvekilliği seçim sürecinin beş yıldan dört yıla indirildiğini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de beş artı beş formülü getirildiğini belirtirken, “Hal böyle olunca yeni bir Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığı bir yerde, yine 2007’lere doğru giderek, hem parti içinde hem adaylar arasında yeni bir tartışmayla farklı bir gündem Türkiye’ye taşınarak Türkiye’nin 2012 yılını değerlendirme ve ileriye götürmek şansını kaybettirmemek lazımdır” dedi. Bahçeli, “Eğer arkasında farklı bir siyasi niyet yok ise hiçbir siyasi partinin başta da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itiraz etmeyeceği konu, Cumhurbaşkanlığı süresinin beş yıl olmasıdır, eğer Sayın Cumhurbaşkanı arzuluyorsa, 2. beş yılı da bir demokratik hak olarak kullanmasıdır. Ama yedi yıl olduğunda Cumhurbaşkanlığı bu şansı yoktur, yedi yıl olduğunda 2014’te Türkiye ne olacak o belli değildir. Sonra o Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye nereye götürülecek, bunu da ülke sorumluluğunu üstlenmiş kişilerin iyi düşünmesi lazım”dır dedi.
Bahçeli, 31 Mayıs 2007’deki Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 artı 5 şekline dönüştüğünü, milletvekili seçiminde de 5’ten 4’e düştüğünü belirterek, “Milletvekillerinden ‘biz bir yıl kaybettik, hakkımızı istiyoruz’ diye bir ses gelmediğine göre Cumhurbaşkanından da yedi yıl için ses gelmemesi lazım” diye konuştu.
-“İKTİDAR KARARI MECLİS ARACILIĞIYLA OLUŞTURURSA DAHA SAĞLIKLI OLUR”-
Bahçeli, bu işi çözmek için samimi olunması gerektiğini ifade ederken, “Siyasi iktidar, TBMM’de 326 milletvekiliyle var. Orada bir tanesi dedi ki, ‘7 olsun.’ Veya kanaatleri değişti, ‘8 olsun, 15 olsun’ dediler. 50 milletvekili ne yapacaksınız? İşi çözmek için samimi ve ciddi olmak lazım. İktidar kararını Meclis aracılığıyla oluşturursa daha sağlıklı olur. Yoksa YSK’ya belli hedeflerle, kendisinin istediği şekilde olursa uygun olmaz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri naziktir Türkiye için” dedi.
-“AYAKLARIMIZI YERDEN KESMEYİN”-
Bahçeli, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Bizim ayaklarımızı yerden kesmeyin” cevabını verdi.
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül ile ilişkilerine yönelik bir soru üzerine de, “Sayın Cumhurbaşkanı hangi konuda davette bulunacağına dikkat etmelidir” cevabını verdi.
-“MEVCUT SİSTEMDE YARAR VAR”-
Bahçeli Başkanlık sistemi konusunda ise, MHP’nin geçmişten bugüne netleşmiş görüşleri olduğunu ifade ederek, Türk siyasi hayatında parti programında Başkanlık sistemine yer veren ilk partinin MHP olduğunu belirtti. MHP’nin Başkanlık sistemini savunduğunu, ancak gelişen siyasi olaylar neticesinde, parlamenter sistemin TBMM’de bir üyenin Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini yararlı gördüğünü ve o sürecin hala devam ettiğini kaydeden Bahçeli, “Fakat şu an Anayasa tartışmaları sürdürülürken, Başkanlık sistemini de tekrar bu tartışmaların içine çekebilirler. Şahsi kanaatim, parlamenter sistem içerisinde, Cumhurbaşkanının yetki, görev ve sorumluluğunu tekrar gözden geçirilmek suretiyle, TBMM’den seçilmesi, iç ve dış taleplere cevap verebilir. ‘Halk oylamasıyla seçim çok faydalıdır’ dense de Türkiye açısından doğabilecek fayda ve riskleri iyi görmek lazım” dedi.
-ETNİK KİMLİK VURGUSU-
Bahçeli, “İleriki günlerde ‘kimin ne olduğu, ne kadar olduğu’ tartışmaları sürdürülürken, birisi ben ‘şu kimlikteyim ve bu kimlikle aday oluyorum ve oy talep ediyorum’ dendiğinde, o kişinin aldığı oy o şahsa verilmiş oy mudur, o kimliğe verilmiş oy mudur? tartışması başlarsa Türkiye hangi noktaya doğru götürülür? Bunları da iyi düşünmek lazım dedi. Bahçeli, soru üzerine etnik kimlikleri kastettiğini ifade etti.
-“SÜRECİ SIKIŞTRMAYA GEREK YOK”-
Yeni Anayasa çalışmalarına konusunda Bahçeli, “süreci sıkıştırmaya gerek yok” uyarısında bulunurken, sadece parlamentoda temsil edilen partilerle değil, toplumun her kesiminden, daha olgun, daha geniş tabanlı anayasa çalışmasının devam ettiğini belirtti. Bahçeli, “Önümüzdeki günlerde de bu süreç biraz daha hızlanacaktır. Komisyonun kuruluşu, çalışma usul ve esasları, bu konuda dört ayrı dünya görüşüne sahip partilerin anlaşma zemininde bulunmaları önemli ayrıntılardır. Bunlardan sonra diğer çalışmalara sıra gelecektir. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde Türkiye’nin geleceği için çok yaralı bir Anayasa çalışması gerçekleşecektir. ‘Şu güne bitirmek lazım” diye yaralı bereli bir iş yapmamak lazım” diye konuştu.
Bahçeli, Anayasa konusunda MHP’nin kırmızı çizgileri olu olmadığının sorulması üzerine, “MHP her türlü katkıyı sağlarken, kendinden, özünden vazgeçen bir anlayışa sahip değildir. Kırmızı çizgileri bu şekilde ortaya koyacağız ve devam edeceğiz. Siyaseten MHP bir tavır ortaya koyarken, rüzgarın esiş yönüne göre hareket etmez. Kendi üslubuna göre hareket eder” dedi.
15 Aralık 2011, Perşembe 14:42:02
- » Oğlunun 14 yaşındaki sevgilisini kaçırdı
- » İran ne zaman vurulacak?
- » Kar eriyince evleri su bastı
- » Okullararası Türkiye Voleybol Genç Grup Birinciliği müsabakaları Konya'da
- » Pamukoğlu'ndan CHP'yi bitirecek açıklama
- » 4 kişiyi öldürdü, öldürmedim, dedi
- » Erdoğan Sarkozy'e çok ağır konuştu
- » İşte saldırı emrini veren isim
- » Konya'da 469 köyle irtibat kesildi
- » Beceriksiz imamlar başarılı olamayınca meclisin yolunu tuttular
- » Yazıcıoğlu raporuna köşkten açıklama
- » Erdoğan'ı halife yaptılar
- » RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan, 'Bayülgen'e verilen ceza ağır oldu imzamı geri çekeceğim'
- » Hasan Eryılmaz'ın ölümüyle ilgili şok gelişme !
- » Dünyanın aynı kampus içinde en büyük et-süt entegre tesisinin temeli atıldı
- » Konya Ovası hangi ülkelerden büyük
- » OBAMA'YA KİTAP FIRLATTILAR..
- » REFERANDUMDA İLK OYLAR KULLANILDI
- » PKK'ya büyük operasyon
- » 11 milyon işçiye tazminat müjdesi
- suat uzun
Ben bir mahalle muhtarı olarak mahallemde bulunan yaklaşık 21 camii 26 din görevlisi ile plaket törenine özel davete rağmen katılmayan il müftüsü sanke bakan makamı gibi önde kırmızı mavi çakarlambalarla kendi uygun gördüğü yerlere katılan muhtarlarla birgün olsun toplantı yapmayan muhtarlarlam imamları bir arayan getiremeyen bir müftüyü ALLAHA Havale ediyorum ama bence çok ama çok lüks bu millet helal edermi bilmem
- cemil demir
Hayret etmemek elde değil neden insanlar birşeyleri birşeylere benzetmek için bu kadar zorlanırlar anlamak güç. Bu iddiayı atan kişi aynaya baksın kesin burnu ermeni burnuna benziyordur,bi yorumda bizmi yapalım.
- emine
mükemmel ötesi
- Saffet Yüzbaşıgil...
Akıllı yiğenim benim başarılarının devamını diliyorum...
- ahmet erim
Öncelikle siz yorum sahiplerine haberliyoruma ve ilgilenen herkese teşekkür ederm ama hikayem yarım devamı yayınlanırmı bilmiyorum bilginiz olsun istedim teşekkürler
- Kaan Koç
Gerçekten çok güzel. Bu hikayeyi yazan kişinin 6. sınıfa gittiğine inanmak çok zor. İnşallah yazılarının devamını getirir ve burada bırakmaz. Kim bilir belki eee.haberliyorum.com sitesi de bu arkadaşın hikayelerini düzenli olarak yayınlar ve hem gençlere bu konuda güzel örnek olur hem de bizler takip ederiz.
- Ufuk ÖZDEMİR
Şuan gerçekten gözlerim doldu. Senin gibi bir yiğene sahip olduğum için çok şanslıyım. Dayısı olarak ilk defa bu hikayeyi okuyorum. Gerçekten çok güzel tebrik ederim Erim :)
- akadaşça
mrb aynı yaşlarda olabiliriz ama bu hikayenin sadece birazını okuyabildim hemen okunacak kadar kısa değil onun için kitabı olsaydı keşke ben bunubikaç günde okurum ancak
- misafir
helal olsun. maşallah diyelim nazar değmesin. çok güzel. bu yaşta çok güzel
- mehmet alabaş
iyi günler ben emekli bir öğretmen olarak bu çocuğumuzu tebrik ediyorum ve doğanın katledildiği bu dönemde bu çocukların değerlendirilmesine destek istiyorum.
- saadet şeker
Günaydın Türkiye yenimi uyanıyorsunuz???Yıllardan bu yana katledilen hayvanların vebalini nasıl çekecekler merak ediyorum.Öyle bir ceza olmalı ki paraya çevrilmemeli,caydırıcı olmalı.Bu konuda belediyelerde barınakları çoğaltmalı kısırlaştırma eylemi ücretsiz olmalı.Basın da hiç acımadan öldürenleri teşhir etmeli.
- coşkun bozkurt
BEN ENGELLİYİM KIZIM BACAĞIDA KIIRLDI NASIL URAYA KONTROLE GÖTÜRECEĞİM İZAH EDİN LÜTFEN
- yeşim
namus!ne kadarda kolay temizleniveriyor öyle.öldürdüm temizlendi allah ıslah etsin sizin gibileri..
- uğurkart
beyşehirimizeherşeyyakışırlütfenbalıklarımıza sahipolalımn nedeniçibalıklarla dolu rengarenk birgölümüz olmasın
- musa
bana bir telsiz versinler bende gönüllüyüm.
- Mahmut candan
Memur hakkını ancak meydanlarda alabilir. Teşekkürler kamu sen e.
- erva turgut
bizim okul örnek okul şimdi sizde örnek alım örnek olun
- Muhsin AKIL
Elektronik cıhat/alet kullananların haklarını gözetici olumlu ve uyarıcı bir haber...
- MEMET
Peki Konya Müftüsü Özbuğday'ın kendinin de kabul ettiği vechile , audi marka vakıf aracını ankaraya ayağına getirtmesi haberdeki durumdan farklı mı ? biri legal diğeri illegal öyle mi...ben o audıye cami sergilerinden alınan benzin parasını sergiye yardım eden biri olarak helal etmiyorum.
- derya şahin
allah belanızı versin
- mithat demirci
sayın hacı mehmrt gümüş e ALLAH TAN RAHMET kederli ailesine bol sabır diler MESLEK TAŞİ MİTHAT DEMİRCİ
- mehmet güzel
böylelerini tutklayıp müebete çarpacan yaşatmıyacan bu ülkeyi kirleten onlardır terör ddiyorsunuz bundana daha büyük teröris varmı
- kemal burak dayanıklı
yerimizde wehrmacht olmalıydı muazzam hava güçleriyle.çok mu zor luftwaffe yi yeniden yaratmak.haberin doğruluğu bilinmiyor rum kaynaklı haber.bizans entrikası olduğu muhtemel...
- ayse
Allah acıl sıfalar ve aılelerınede sabır versın .(amin)
- ahmet satlık
abdullah abiyi severdim iyibir insandı yakınlarına allahtan sabır dilerim merhumada allahtan rahmet mekanı dennet olmasını dilerim
- selim candan
Sayın Hocamızı tekrardan bize hatırlattığın için çok teşekkürler yalçın bey.Bu zamanda Onun gibi dürüst müftü bulmak bihayli zor.Gittiği yerde yine güzellikler oluşturmuş allah razı olsun.Bizim buradakiler ne yapıyor valiye çiçek vermiş miş...Bakın hocamız 8 tane yetimi sevindirmiş...imamlarla korolar kurmuş...kutlu doğumda birileri gibi vali yağcılığı yapmammış...mehmetçiği sevindirmiş.büyük insan vesselam..özbuğdaya duyurulur.yetimlerin hakkını audılerde harcayanlar hesap gününde hesap verecek
- ahmet selvi
bu insanlar müftü olmus vali olmuş insan olmamıs kişiler insanların eve götürecek ekmegi yok iken onlar yemek bile beyenmezler televizyon gazete ye cıkınca allah cc den kitap tan bahsederler allah şahidim olsun bunungibi yapan insan bile demeye dilim varmıyo ama bunlara hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında
- Ali Aslan
Dünyaca ünlü saf romanov koyunlarını artık direk Rusya’dan (Türkiye çiftlik teslim) satın alabilirsiniz fiyatlarımız gayet uygun olup abartılı fiyatlarımız yoktur. Bütün koyunlarımız safkan romanov’dur ve yüksek damızlık oranlarını belgeleyen sertifika ve pasaportları vardır. satışlarımız minimum 100 adettir 100 adetten aşağısına tarım bakanlığı ithalatına izin vermemektedir. www.romanovciftlik.ru Tel. Turkıyede 0532 158 7 157 Tel. Rusyada +7 903 884 00 99
- zeyd çölmekci
okullar fettullah gülene ait deyil okullar misyoner okulları ajan yetişiyor
- MEHMET KELEŞ
HAKAN BEY SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN BEN HAKAN KUTLUĞ İSMİNDE KİMSEYİ TEDAVİ ETMEMİŞİM DEFTERİMDE İSMİN YAZMIYOR BİZİM HİÇ KİM SENN 3 KURUŞUNDA GÖZÜMÜZ YOK SEN GERÇEK İSMİNİ SÖYLERMİSİN MADEM GERÇEK DİYORSAN AŞAĞIDA 24 SAAT ULAŞABİLECEĞİN NUMARAM VAR ARA SÖYLE BEN SENİ TANIMIYORUM DEDİĞİM GİBİ SENİ TEDAVİ ETSEM İSMİN FALAN DEFTERİMDE KAYITLI OLUR ....












