26 Mayıs 2012, Cumartesi 13:10:17

Dünya büyüklüğünde iki gezegen daha keşfedildi



Dünya büyüklüğünde iki gezegen daha keşfedildi

Harvard Üniversitesi'nden bilimadamları, Güneş'e benzeyen bir yıldızın yörüngesinde bulunan gezegenlerin şimdiye kadar keşfedilen en küçük gezegenler olduğunu açıkladı.

"Nature" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, gezegenlerden birinin çapı Dünya'nınkinden yüzde 3 oranında büyük, diğerinin çapı ise Dünya'nın çapının onda dokuzu kadar.

Yüzeyleri Dünya'nınki gibi kayalarla kaplı olan gezegenlerin sıcaklığı 813 ve 426 derece olarak ölçüldü.

Dünya'ya 950 ışık yılı uzaklığındaki Kepler-20 yıldızının yörüngesinde keşfedilen gezegenlere, “Kepler-20e” ve “Kepler-20f” adı verildi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) gezegen avcısı Kepler Teleskobu, 2009 yılından bu yana Dünya büyüklüğünde çok sayıda gezegenle ilgili kanıt buldu.

Birkaç hafta önce Dünya'ya şaşırtıcı biçimde benzeyen başka bir gezegen bulunmuştu. Dünya'nın 2, 4 katı büyüklükte ve 600 ışık yılı uzaklıktaki gezegene, “Kepler-22b” adı verilmişti.


22 Aralık 2011, Perşembe 01:40:24
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim