26 Mayıs 2012, Cumartesi 17:40:32

Ağıtlarla gömüldüler



Ağıtlarla gömüldüler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önceki gece Hakkari'nin Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlediği hava operasyonunda ölen 35 kişinin cenazeleri, 10 bini aşkın kişinin katıldığı bir törenle Ortasu ve Gülyazı köyleri arasında hazırlanan mezarlıkta, ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ı telefonla arayarak, hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar için derin bir üzüntü duyduğunu ileterek taziyelerini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Ortasu Köyü sınırında önceki gece düzenlediği hava operasyonunda 35 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin Uludere'nin Ortasu ve Gülyazı köyünde yaşayan ve kaçakçılık yapmak üzere sınırı geçtikleri belirtilen yaşları 12 ile 37 arasında değişen köylüler olduğu ortaya çıktı. Ölenlerden 28'i 'Encü' ailesine mensup olan; aralarında köy korucusu, yakınları, bir gazinin oğlu ve öğrencilerin de olduğu 35 kişinin otopsi işlemleri dün gece boyunca Uludere Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Malatya ve Diyarbakır'dan gelen Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan ve sabaha kadar süren otopsi işlemlerinin ardından ölenler için Uludere Yeşilyuva Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi ve sonrasında ailelerin tabutlara sarılarak gözyaşları döktükleri görüldü.

İKİ KÖYÜN ARASINA DEFNEDİLDİLER

Caminin içine cenazelerin konulmasının ardından kılınan cenaze namazından sonra, cenazeler ambulans ve cenaze araçlarıyla, yaklaşık 1000 araçlık konvoy eşliğinde Ortasu ile Gülyazı köyleri arasında ölenler için özel olarak kazılan mezarlığı götürüldü. Cenaze konvoyu yaklaşık 20 kilometrelik yolu 1 saatte alabildi.

GÖZYAŞLARI VE AĞITLAR

Gülyazı Köyü'ne getirilen 35 kişinin cenazesi daha sonra köylüler tarafından omuzlarda taşınarak yaklaşık 2 kilometre mesafede, iş makinasıyla kazılan mezarlığa götürüldü. Cenazelerin taşınması sırasında kalabalık sık sık, 'Biji serok apo', 'Şehitler ölmez', 'PKK halktır, halk burada', 'Bahoz intikam' sloganları attı. Cenazeler daha sonra kazılan mezarlarda yan yana gözyaşları ve ağıtlarla toprağa verildi.

Köydeki törene BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, yardımcısı Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu 10 binin üzerinde kişi katıldı.

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI EL KOYDU

Irak sınırında düzenlenen operasyonda 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. 35 kişinin ölümüyle ilgili Uludere Savcılığı'nın soruşturması da sürüyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ı telefonla aradı. Gül, meydana gelen olay neticesinde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar için derin bir üzüntü duyduğunu ileterek taziyelerini bildirdi. Yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını yürekten paylaştığını ileten Gül yapılan çalışmalar ile ilgili olarak detaylı bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, yaralı vatandaşın sağlık durumu hakkında da bilgi istedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine gerekli tüm desteklerin sağlanması yönünde her türlü tedbirin ivedilikle alınmasını bildirdi. Meydana gelen üzücü olay sonrası metanetlerini koruyan Şırnak halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Gül, konunun kendisi tarafından da takip edileceğini söyledi.

 


31 Aralık 2011, Cumartesi 03:32:43
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim