26 Mayıs 2012, Cumartesi 16:29:27

Seydişehir'de lodos çatıları uçurdu



Seydişehir'de lodos çatıları uçurdu

 

Seydişehir’de saatteki hızı 80 kilometreyi bulan lodos çatıları uçurdu. İlçede şiddetli lodos nedeniyle TOKİ İlköğretim Okulu ile bir evin çatısı uçtu. Lodos Akşehir’de ise 15 kişiyi yaraladı.

KONYA’nın Seydişehir İlçesi’nde saatteki hızı 80 kilometreyi bulan lodos nedeniyle bir ilköğretim okulu ile bir evin çatısı uçtu.

İlçede önceki gün akşam saatlerinde başlayan lodos, dün sabaha kadar etkisini sürdürdü. Şiddetli lodos nedeniyle ilçe merkezindeki TOKİ İlköğretim Okulunun çatısı uçtu.

TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Orakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun tatil olmasının can kaybını engellediğini söyledi. Okulun şu anda öğretim görülebilecek durumda olmadığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan ise ilgili makamları aradıklarını, rüzgar hızını kaybettiğinde okulu çatısının onarımına başlayacaklarını bildirdi.

EVİN ÇATISI UÇTU, ÇÖP

KONTEYNIRARI SÜRÜKLENDİ
Seydişehir’deki etkili lodos ilköğretim okulunun yanı sıra Yeni Cami Mahallesi’nde bir evinde çatısını uçurdu. Şiddetli lodos nedeniyle yerinden fırlayan çatı sokak ortasına düşerken, çevrede kimsenin bulunmaması olası bir kazayı önledi. Çöp konteynırları da rüzgar nedeniyle devrilerek sürüklendi. Yol ortasında kadar gelen çöp konteynırları kaldırılarak yerlerine konuldu. Şiddetli rüzgarda çatılardan kiremitlerin uçabileceği belirtilerek, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Uzmanlar ilçede bugün de etkili olması beklenen şiddetli lodosun, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile baca kaynaklı soba ve doğalgaz zehirlenmelerine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Konya-Antalya karayolu Alacabel mevkisinde kar yağışının devam ettiği, trafiğin kontrolü sağlandığı, dü sabah saatlerinden itibaren araçların zincirsiz geçişine izin verilmeye başlandığı belirtildi.

AKŞEHİR’DE LODOS

15 KİŞİYİ YARALADI

Şiddetli lodos nedeniyle Akşehir’de de, aralarında cezaevinin de bulunduğu bazı binaların çatısı uçarken, çeşitli yerlerinden yaralanan 15 kişi hastanelere müracaat etti.

Akşehir’de hızla esen rüzgar nedeniyle birçok ağaç yerinden sökülürken, pek çok evde de baca yangınları meydana geldi. Yaşlılar ve çocuklar şiddetli rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti. İlçedeki çok sayıda işyerinin tabelası rüzgar nedeniyle yerinden sökülürken, bazı işyerleri ise dün kepenk açmadı.

Akşehir Belediyesi tarafından vatandaşların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda sürekli anons yapıldı. İtfaiye, zabıta ve güvenlik ekipleri şehrin çeşitli yerlerinde rüzgar nedeniyle meydana gelen olaylara müdahale ediyor. Şiddetli rüzgarda çeşitli yerlerinden yaralanan 15 vatandaş, tedavi olmak için hastaneye müracaat etti.

VALİ DOĞAN BÖLGEDE

İNCELEME YAPTI

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere şiddetli lodosun etkili olduğu Akşehir'e gitti. Fırtınadan hasar gören bazı okulları gezen Vali Doğan, daha sonra Akşehir Belediyesi'ne geçerek yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Ahmet Katırcı, mevcut durum hakkında Vali Doğan'a brifing vererek ilçedeki son durumu anlattı.

 


07 Ocak 2012, Cumartesi 22:52:59
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim