26 Mayıs 2012, Cumartesi 16:44:51

Kılıçdaroğlu, 'Benide mi Silivri'ye gönderecekler'



Kılıçdaroğlu, 'Benide mi Silivri'ye gönderecekler'


CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, yaptığı açıklamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun soruşturma haberini duyduğunda ilk tepkisinin sorulması üzerine, "Beni de mi Silivri'ya götürecekler' gibi bir şey dedi yanılmıyorsam" diye yanıtladı

MYK sonrası açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, hükümetin pek çok önemli davada, dava daha mutfaktayken bilgileri basın yoluyla halkla paylaştığını ve Uludere konusunda konuşmayı yasakladığını iddia etti.

Uludere soruşturmasına gizlilik kararı getirildiğini hatırlatan Güler, "Bu gizlilik kararına karşın çok net birkaç sorumuz var; Uludere olayındaki faciayı yaşamıza sebep olan istihbaratı kim verdi? Başbakan neden suskun? AKP Uludere olayından sonra neden Uludere’de yoktu? Üstelikte devletin kaymakamı darp edilmişken. Ve bir de Barzani’nin neden tazminat ödediğini de merak ediyoruz. Bu sorulara açıklık getirilmesi gerekir" diye sordu.

GENELKURMAY ESKİ BAŞKANI’NIN TUTUKLANMASI HAZMEDİLMESİ GÜÇ BİR OLAY

Güler, Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ’un tutuklanmasının Türkiye için hazmedilmesi güç bir olay olduğunu söyledi. Birgül Ayman Güler, Başbuğ’u yargılama yetkisinin, Anayasal olarak özel yetkili mahkemelerde olmadığını savunarak, "Bu tutuklamayla ve daha önce gerçekleştirilmiş bütün tutuklamalarla ilgili olarak darbe gerekçesini aşan boyutların artık dikkati çektiğini söyleyebiliriz. Öyle görünüyor ki, iktidar sadece kendi 10 yılının hesabını değil, adeta Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşmanın içine girmiştir.

Bugün tutukladığı ve ordunun bir numarası olan subay, AKP iktidarı döneminde göreve gelmiş ve emekli olmuştu. Eğer ortada bir suç varsa, o suç belgelerine AKP’li bakanların da imza attığını da hatırlatmak gerekir. Emekli olduktan 1.5 sene sonrasını bekleyecek kadar önemli ne vardı sorusuna cevap bekliyoruz. Eğer görevli olduğu süre içerisinde AKP iktidarı döneminde ve AKP’li bakanlar ile birlikte darbe hazırlıkları yapmışsa, neden o süre içerinde soruna iktidarın el koymadığını merak ediyoruz" dedi.

 

 

 

 

 


10 Ocak 2012, Salı 00:25:50
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim