26 Mayıs 2012, Cumartesi 16:55:45

Konyalı vekillerin 'Gül' tartışması



Konyalı vekillerin 'Gül' tartışması

Anayasa Komisyonu’nda Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Komisyonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi yine tartışma konusu oldu. İşte iktidar ve muhalefetin Konyalı komisyon üyelerini de karşı karşıya getiren o görüşmenin dikkat çeken bölümleri:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu’nda Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerde Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresi yine tartışma konusu oldu.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Cumhurbaşkanı seçim sistemiyle ilgili yeni düzenlemenin “Türkiye’de rejimin genetiğini bozabilecek sonuçlar doğurduğunu” savunarak, popülist bir yaklaşımla anayasada bu yönde değişikliğe gidildiğini kaydetti. Bal, “Cumhurbaşkanı halka gittiğinde ne diyecek? ‘Ben size yol, su, elektrik getireceğim, istediğiniz yere hakim, vali atarım’ mı diyecek? Milletin hangi kesimini karşısına, hangisini yanına alacak. Cumhurbaşkanı, kutuplaşmış kitlenin temsilcisi olacak tarafsızlığını yitirecek, milletin tamamını temsil eden bir makam olmayacaktır” dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da tasarıda Makyavelist yaklaşımın egemen olduğunu ifade etti. Süre konusunda anayasal düzenleme yerine, neden yasal düzenlemede ısrar edildiğinin sorgulanması gerektiğini kaydeden Kart, Türkiye’nin iktidar eliyle yeni bir kaosa sürüklendiğini ileri sürdü.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise 11. Cumhurbaşkanı seçimine işaret ederek, “Eskiye duyulan özlemle, siyasal yollarla iktidara gelemeyen güçlerin manevrasıyla 2007 yılında 367 garabeti yaşandı. Hala 4,5 yıl önceki referandum tartışılıyor. O zaman halka anlatacaktınız. Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili tartışmaları siyasal içeriklidir, görev süresi 7 yıldır” dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Meclis’in Cumhurbaşkanını seçtiğinde kimin cumhurbaşkanı seçildiğine ve sürenin ne olduğuna da karar verdiğini belirterek, ''Cumhurbaşkanı'nın seçildiği dönemde süresinin 7 yıl olduğunu'' kaydetti.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçildi.


12 Ocak 2012, Perşembe 20:01:39
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim