26 Mayıs 2012, Cumartesi 16:57:59

Meram Belediyesi'nin esnafa kolaylığı



Meram Belediyesi'nin esnafa kolaylığı

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 29 Şubat’a kadar beyannamesini veren esnafa büyük bir kolaylık sağlayarak ölçü ve tartı aletlerini yerinde muayene edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez, “İşlerinin yoğunluğu nedeniyle ölçü ve tartı aletlerinin muayenesini zamanında yaptıramayan esnafımıza yerinde hizmet veriyoruz. Beyannamelerini Şubat sonuna kadar veren esnafımızın ölçü ve tartı aletlerini hizmet verdikleri yerde yapıyoruz” dedi.

İlgili yasaya göre esnafın her 2 yılda bir ölçü ve tartı aletlerini kontrol ettirmesi gerektiğine dikkat çeken Kesmez, “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15. maddesine istinaden; ‘Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişilere bin 358 ila 13 bin 590 TL arasında para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir’ hükmünden esnafımızın etkilenmemesi için muayene süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 29 Şubat 2012 tarihine kadar ölçü ve tartı aletlerinin beyannamelerini Zabıta Müdürlüğümüze vermeleri gerekmektedir. Beyannamelerini veren esnafımızın ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi hizmet verdikleri adreslerde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.


12 Ocak 2012, Perşembe 20:37:11
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim