26 Mayıs 2012, Cumartesi 17:19:48

CHP'li Kart'tan soru önergesi, 'Konya'daki arsaları kimlere sattınız'



CHP'li Kart'tan soru önergesi, 'Konya'daki arsaları kimlere sattınız'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya’da satışı gerçekleştirilen arsalar hakkında TBMM’ye soru önergesi verdi.

İşte Kart’ın önergesi:

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik  Bakanı Sn.Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

 

AKP İktidarlarıyla birlikte, yabancı uyruklu kişilere satılan taşınmaz satışlarında olağanüstü bir artış  meydana gelmiştir.

 

 3 Kasım 2002 tarihinden evvel Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan taşınmaz satışlarının ,5-6 katından fazla satışın  AKP İktidarları döneminde satıldığına dair bilgiler yasama denetimi sürecinde ortaya çıkmıştır. Yabancı Gerçek Kişilere yapılan taşınmaz satışlarının“m2 olarak” değerlendirmesi yapıldığında , en çok satışın açık ara Konya İl’inde yapıldığı görülmektedir. Konya İli’nde2002-2011 tarihleri arasında yapılan taşınmaz satışlarının toplam tutarının6.205.611 m2 olduğu görülmektedir.

Konya’dan sonra  sırasıyla; Antalya, Muğla, Aydın, Kırşehir, İzmir, İstanbul, Hatay, Mardin, Batman İllerinin geldiği görülmektedir. Bu tablo içinde Konya İli’nin durumunun özel ve kayda değer olduğu görülmektedir. Esasen, Konya İli’nde yabancı uyruklu kişi ve firmaların almış oldukları taşınmaz miktarının daha da yüksek olduğuna dair bilgiler söz konusudur.İsrail orijinli firmaların danışıklı yollarla Türk uyruklu kişiler ya da firmalar aracılığıyla taşınmaz aldıklarına dair bilgiler basına yansımış durumdadır.

  Türkiye’yi “Bölgenin Süpermarketi” yapacağını ifade eden Başbakan’ın bir taraftan da Türkiye topraklarının pazarlanmasını gerçekleştirdiği görülmektedir.

 

Bu bilgi ve değerlendirmeler ışığında;

 

 (1) Konya İli’nde satışı gerçekleştirilen 6.205. 611 metrekare yüzölçümündeki bu taşınmazların niteliği nedir? Arsa olanlar ile tarla vasfında olanların miktarı nedir? Tarla, bahçe ya da çiftlik vasfında olan taşınmazlardan , yüzölçümü büyüklüğüne göre ilk 100 taşınmazı satın alanlar kimlerdir?

 (2) Taşınmaz satışlarında “danışıklı ilişkileri ve satışları” sorgulamak ve denetlemek amacıyla ne tür yöntemler uygulanmaktadır. Başka bir ifadeyle, bu yönde gerekli inceleme ve tahkikatlar yapılmakta mıdır? Bu taşınmazlar hangi amaçlarla kullanılmaktadır?


17 Ocak 2012, Salı 11:25:33
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim