26 Mayıs 2012, Cumartesi 18:23:46

Şükrü balun, 'Konya'da eğitimde kabus yaşadık'



Şükrü balun, 'Konya'da eğitimde kabus yaşadık'

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığını ve büyük bir coşkuyla başlanılan 2011- 2012 Eğitim-Öğretim Yılı’nda beklentilerinin kâbusa dönüştüğünü söyledi.

Eğitimin her geçen gün de kötü bir sürece gittiğini kaydeden Balun, bundan dolayı da Milli Eğitim Bakanı’nın karnesinin iyi olmadığını belirtti.

Balun Türkiye’de, eğitim kurumlarından sorumlu kuruluşlara karşı ciddi olarak hükümetin müdahalesinin olduğunu belirterek, “Ancak bu müdahaleler, somut gerekçelere değil, çoğunlukla propagandaya dayanmaktadır. Oysa okullar, öğrencilere eğitimin yanı sıra toplumsal değerlerin kazandırıldığı yerlerdir. Eğitim, ideolojik bir araç konumuna indirgenerek, daha okul sıralarında bireyin kontrol edilmesi ve siyasal iktidarla uyumlaştırılmasına hizmet eder hale getirilmek istenmektedir” dedi.

Türkiye’de okullaşma oranında halen istenilen hedefe ulaşmadığına dikkat çeken Balun, “Eğitim uygulamalarında pedagojik ve bilimsel ölçütler dikkate alınmadan, eğitim siyasi hesaplaşmanın arenasına dönüştürülmüştür. AKP’nin bilim yuvalarına saldırıları üniversitelerle sınırlı kalmamıştır. TÜBİTAK’ın tüm yapısını daha önce değiştiren siyasi iktidar dünyada sayılı bilim merkezlerinden biri olan Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) özerkliğini, yayınlanan KHK ile ortadan kaldırmıştır. Hükümetin müdahalesi üzerine dünyaca ünlü 45 bilim insanı TÜBA’dan istifa etmek zorunda kalmışlardır. Bir ülkede okullaşma oranının, eğitimin kalkınma sürecine katkısı çok büyüktür. Fakat ülkemizde halen okullaşmada ciddi sorunlar bulunmaktadır ve 2012’ye geldiğimizde halen çözümlenmemiştir” diye konuştu.

KIRIK NOT BAKANA

Milli Eğitim’in kötü yönetildiğini dile getiren Balun, “2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısı eğitim bakımından kaybedilmiş bir yıldır. Bakanlık, uygulamalarıyla Milli Eğitim’den, bilim ve pedagoji ile ulusal değerleri kapı dışarı etmiş, öğretmenleri yetersiz görerek hizmet içi eğitime almak isteyen bakanlığın, öncelikle kendi görev ve sorumluluklarını gözden geçirmesi gerekmektedir. Çocuklarımız, öğrenmeye değil, sınıf geçmeye ve evlerine zayıfsız bir karne götürmeye koşullanmış durumdalar. Dolayısıyla öğrencilerin karnelerindeki kırık notlar sadece kendilerine ait değil, eğitim sistemine ve Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmiş notlardır. Bu nedenle kırık not bulunan karnelerin tamamı sayın bakan Ömer Dinçer’e aittir” şeklinde konuştu.

 


24 Ocak 2012, Salı 20:36:37
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim