26 Mayıs 2012, Cumartesi 15:35:45

Konya'yı 2023'e taşıyacak proje



Konya'yı 2023'e taşıyacak proje

Konya Ticaret Odası'nın (KTO), 2012 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası'nın (KTO), 2012 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası Ocak ayı meclis toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başkan Öztürk, 2012 yılında Türkiye'nin yüzde 4 olarak beklenen büyümesinin kriz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, bu yönde kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Öztürk, “2012 yılı ekonomik tahminleri ile ilgili kamuoyunda 2012 yılında bir önceki yıla göre daha az büyüyeceğimiz öngörüsü doğrultusunda yanlış bir yönlendirme görülmektedir. Ülkemizin küresel ekonomiye bağlı olarak bu yıl itibariyle yüzde 4 civarında büyümesini beklemekteyiz. Bu durumu krize gireceğimiz yönünde değerlendirmememiz gerekmektedir. 2011 yılında dünya ortalamasının üzerinde büyüyen Türkiye, büyümesini 2012'de de devam ettirecektir. 2012 yılında küresel durgunluk beklenmesine rağmen Türkiye'nin krize girmesini beklemiyoruz. Devam edecek büyümemize rağmen 2012'de cari açık sebebiyle döviz kurundaki dalgalanmalar ve yüksek enflasyon risk oluşturmaya devam etmektedir. Hükümetimizin cari açığı üretimi teşvikle kapatmaya yönelik tedbirler alması 2012'de iş dünyasına motivasyon oluşturmaya devam edecektir. Yeni Teşvik Yasası ve Özel Ekonomi Bölgeleri Yasası bu yıl üretime dayalı büyümemizi destekleyecektir” dedi.

Güney Kore modeli örnek alınarak Türkiye'nin farklı bölgelerinde oluşturulması planlanan özel ekonomi bölgelerinden birinin mutlaka Konya'ya kurulması gerektiğini vurgulayan Öztürk, “Özel ekonomi bölgelerinde firmalara çok özel teşvikler uygulanmaktadır. Sanayinin yanı sıra ticaret için de uygulanan teşviklerle özel bir alanda bir ticaret merkezi olarak tasarlanmaktadır. Konya'nın üretim ve ticaret potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda özel ekonomi bölgesine sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Konya Ticaret Odası Meclisi olarak birlik ve beraberlik içerisinde Konya'nın kalkınmasını için proje üretmeye devam etmekteyiz. Konya'mız için önem verdiğimiz projelerden biri özel ekonomik bölgelerinden birinin Konya'ya kurulmasıdır. Bu proje Konya'yı 2023 yılına taşıyacak en önemli projedir. Projenin geliştirilmesi için Konya-Karaman-Taşucu çift hatlı demiryolu projesinin en kısa sürede tamamlanması gerekmektedir” dedi.

 


31 Ocak 2012, Salı 22:53:07
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış, İlk yorumu siz yapın!
Toplam 0 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim