26 Mayıs 2012, Cumartesi 16:04:16

EY CEMAAT BU UCUBEYİ NASIL BİLİRSİNİZ?



EY CEMAAT BU UCUBEYİ NASIL BİLİRSİNİZ?

Karsta bir anıt..
Adını İnsanlık anıtı koymuşlar.
Kime sordularsa veya kimden ilham aldılarsa, yahut kimin insanlığını gün yüzüne  çıkarmak istedilerse? Onu bilmiyorum.  Öyle lanse ediliyor ki, insanlık, sadece o anıtın dikilmesiyle anlam bulacak sanki!
Sayın Başbakanın Kars’ı ziyaretinde dikkatini çekmiş bu anıt. Başbakan beğenmemiş olacak ki: “Buraya bir ucube koymuşlar” ifadesiyle, anıtı tenkit etti ve malum yıkılmasını emretti.
 Bunu duyan malum solcu, entel, kulakları küpeli,  saçları arkadan bağlı erkek sanatçılar ve sesi gür çıkan bayan entellektüeller(!) den, hemen  itiraz geldi. Türkiye’ye yapılan veya yapılacak olan bütün sanatların sanki tek yorumcusu onlar. Bu memlekette iş, sanat olunca, onlardan başkası söz söyleyemez,başka hiç kimse sanattan da anlamaz, fikir beyan edemez. Ederse de itiraz ekibi hemen muhalefet borusunu çalar.
Yine öyle oldu,  ve bu bizim insanlığımızı temsil ediyor yıktırmayız dediler.
Bu anıt yokken sizin insanlığınız yokmuydu? diye sorası geliyor insanın. Ama,  amaçlarının anıt değil siyasi rant ve karalama olduğunu herkes biliyor.
Şimdi, bu anıtı yapan Sanatçı Mehmet Aksoy'a destek için "ucube-ebucu" adı altında  Eskişehir'de CHP’li Tepebaşı belediyesi öncülüğünde bir sergi açıldı. Bu sergide Menekşe Samancı adında bir sanatçı(!) nın İki cami minaresi arasına çizdiği mahya üzerine, (UCUBE) yazarak camiye ve milletin inancına yaptığı saldırı rezaleti sergilendi. Bu Ahlaksız insanlar daha da ileri giderek Müslüman kadının tesettürü olan peçesini de aşağılamak için, iç çamaşırını peçe gibi çizerek ne kadar aşağı seviyede bir hayat çizgilerinin olduğunu da belgelemiş oldular.
Merhum Akif’in şiiriyle bu ingin insanlara yeniden cevap vermek üzerimize yine farz oldu.
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne.
Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne..
 Çok yakında seçim var ve bu zihniyet İnancıyla alay ettiği bu halktan oy isteyecek. Bu istenen oyun manasını kim nasıl anlar bilmiyorum ama benim anladığım şu:
“Bana daha çok güç verin ki, ben sizin inancınızla, secdeye vardığınız makamınızla, tesettürünüzle  daha çok dalga geçebileyim.” 
Halbuki bizim inancımızda camiler ALLAH’ın evleridirler.
Lafı çok uzatmayacağım.
Ben biliyorum ki yarın bu insanlar öldüğünde, bu caminin önüne getirilip, Musalla taşına konacaklar.
Diniyle, imanıyla, inancıyla  alay ettikleri millet de, o gün orada olacak ve imam efendi soracak
Ey cemaat bu ucubeyi nasıl bilirsiniz?
……………!
KÜFÜRBAZ GENEL BAŞKAN..
Hani derler ya “Balık baştan kokar “diye.
Koktu gerçekten:
CHP Genel başkanı almış eline mikrofonu meydan, meydan geziyor. Adam bir kaset sayesinde başkan olduğu için heyecanını yenemiyor, bir kasket takmakla  lider oldum sanıyor. esip gürlüyor, ona buna sövüp sapanlıyor.
Aklıma geldi.
Bazı dedeler torunlarına şakayla karışık “söv oğlum bakayım amcana “ der oda söver dede de, bundan keyif alırdı.
Buda ona benziyor.
Zannediyorum Kemal beyin de bir dedesi var ki. “Söv başkanım” diyor, oda sövüyor besbelli. Değilse aklı başında birinin yapacağı işler değil bunlar.
Yahu adam memleketin başbakanının anasına küfür ediyor, bir diğer gün firavun diyor, diğer bir gün hergele diyor.
Bu ne be?
Siyasetinde bir üslupu, bir edebi olur.
Bir lider gece gündüz proje açıklıyor, yalnız memleketinde değil,  Dünya’da gündem oluyor. Diğeri ise küfür ediyor.
Bu nasıl seçim propagandası anlayan izah etsin.
Bu adam yarın halka da küfür ederse hiç şaşmayın.
Hani halk arasında bir teşbih olarak derler ya; dinime küfreden bari Müslüman olsa diye. İşte bu mesel, 17. yy da yaşamış Osmanlı şeyhülislamlarından olan Mehmet Bahayi Efendinin beytini hatırlattı bana.
zahidin her ne kadar ta'nı firavan olsa
ana gam yemez idik zerrece irfan olsa
sıdk ile mezheb-i islâm'da pûnyan olsa
bize mülhid diyenin kendüde îman olsa
dahl eden dinimize bari müselman olsa.

gerçi kim nefse uyup itmedeyüz sehv ü hata
bilürüz cürmümüzi itmeyiz inkâr asla
gam değil aybımızı söylese dâim âda
kâilüz hak söze biz gerçi bahaî amma
bize mülhid diyenin kendüde îman olsa
dahl eden dinimize bari müselman olsa
 


Ali DEMİRAYAK


29.04.2011 - 17:37: 34
Bu Yazı 627 defa okundu Facebook'ta Paylaş!

Milliyetci

Klasik At gözlügünde bakılarak yazılmış yazılar, sizin o beğendiğiniz başbakanınız avrupaya kendini begendirmek için neler yapıyor yanlarında yer alabilmek için bir araştırın bakalım bizim dışımızda hangi ülkede Heykel yıkılmış idam edilircesine hemde. Bulmuşsunuz bir köşe yazıyorsunuz adam a diyor anamıza sövdü diyorsunuz ne çok istiyorsunuz dimi ananıza sövsün..

04 Mayıs 2011, Çarşamba 1


Toplam 1 Yorum Yapılmıştır
TOPlist AXFreeForum.com Top Free Forums Site Top 100 Aviation Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic! Dutchpony Topsites List Kfz Besuchertausch ToplistDizin Mirc List MircList site ekle siteler arama aramalar toplist dizin adre adresler hitlist list top list sitesimirc Çok Hit, Toplist, Site
Ekle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konya Haber Konya Haber Arşivleri Konya Magazin Haberleri Konya Haberliyorum Yazarları Haberliyorum Künye Haberliyorum İletişim